2024. április 29. - Péter

Egy 13 éves fiú lelőtt egy 11 évest

Meghalt egy 11 éves brit fiú, miután rálőttek szerda este egy liverpooli pub parkolójában, közölte a rendőrség. Szemtanúk szerint egy 13 év körüli fiú adta le a lövéseket.
2007. augusztus 23. csütörtök 09:41 - Hírextra
A rendőrséget helyi idő szerint röviddel fél nyolc után hívták ki a Fir Tree nevű pubhoz, közölte a rendőrség szóvivője. A 11 éves fiút súlyos sérüléssel vitték kórházba, ahol azonban már nem tudták megmenteni az életét, és belehalt a nyakát ért lövésbe.

A rendőrség megkezdte a nyomozást az ügyben, de eddig még senkit sem tartóztattak le. A hatóságok a helyi közösség segítségét kérték a gyilkos kézre kerítéséhez.

A brit médiában megjelent beszámolók szerint a fiú két barátjával egy közeli fociedzésen vett részt, és éppen a pub előtti parkolón mentek keresztül, amikor egy 13 év körüli, biciklivel érkezett kapucnis fiú három lövést adott le rájuk. Két lövés célt tévesztett, de a harmadik eltalálta a 11 éves gyerek nyakát.

Nagy-Britanniában egyre nagyobb gondot jelent a fiatalkorú bűnözés: idén csak Londonban 17 tinédzsert gyilkoltak meg.

A pub körüli területet a rendőrség már korábban olyan hellyé nyilvánította, ahol bármikor feloszlathatják az ott összegyűlő csoportokat. Ezt az intézkedést azért kellett bevezetni, mert a környéken lakók sokat panaszkodtak a fiatal bandákra.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását