2024. május 21. - Konstantin

A szent fiú a teknősökért harcol

Mexikó birkózós sztárja, El Hijo del Santo (a Szent fia) befolyását arra használja fel, hogy a tengeri teknősök fogyasztása ellen harcoljon. Cél meggyőzni az embereket, hogy a teknősök megevése helyett inkább az állatok védelmét válasszák.
2007. május 9. szerda 15:27 - Hírextra

Hijo del Santo egyesítette erejét a WiLDCOAST - kaliforniai-mexikói székhelyű környezetvédő - szervezettel, annak érdekében, hogy védelmet harcoljanak ki a part menti ökoszisztémák és élővilág számára Kaliforniában és Latin-Amerikában - írja a híradó.hu. A közvélemény érdeklődésének felkeltése környezetvédelmi kérdések iránt nem könnyű, ám a szervezetnek már több millió ember figyelmét sikerült felkeltenie azzal, hogy szerepet vállalt a populáris kultúrában. Titkuk abban rejlik, hogy szóvivőik hírességek, többek között a mexikói Jorge Campos és Francisco "Kikin" Fonseca futballsztárok, olyan népszerű zenekarok, mint a Mana és a Los Tigres del Norte, az argentin Dorismar modell, most pedig a legendás birkózó Hijo del Santo.

A kampánynak két célja van, visszafogni a teknőshús fogyasztását és újabban a teknőstojásokét is. A teknőshús fogyasztása Mexikó egyes részein hagyománynak számít. A teknőskampány 2001-ben kezdődött, 2005-re 20 év elteltével a legnagyobb teknőspopuláció jött lerakni tojásait az oaxacai La Escobilla partra.

A tojáskampányt két éve indították el, és szerencsére eredménye is lett Dorismarnak köszönhetően. A modell bikiniben jelent meg a hirdetésekben egy olyan parton, ahol bébiteknősök tartottak a víz felé. A hirdetés azon elterjedt tévhitre utal, hogy a teknőstojás afrodiziákumként működik, pedig valójában csak igen gazdag fehérjékben - mondják a szakértők.

Bár a WiLDCOAST kampánya sikeresnek bizonyult a tengeri teknősök és tojásaik begyűjtésének korlátozásában, a környezetvédők rámutatnak, hogy a teknőspopulációkat egyéb veszélyek is fenyegetik. A kifejlett állatok közvetett vagy közvetlen kifogása például elősegítheti a megfigyelt populációs hanyatlások jó részét.



Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását