2024. május 21. - Konstantin

Orgazmus - vajon normális vagyok?

Összeállításunkban szexuális kedvről, vágyakról, fantáziákról, és szex-praktikákról olvashatsz, tabuk nélkül. Ez a kérdés szinte mindenkiben felmerül, ha a szexről esik szó. És nem csak tini korban, hanem még sokkal később is…
2007. március 9. péntek 10:10 - Hírextra

Sokan nem tudják a szexualitással kapcsolatban, mi a „normális” és mi nem az. Kényes kérdés, nem is biztos, hogy fel mered tenni, még a legjobb barátnődnek sem.

Az a bizonyos kedv

A nők kedve a szexhez erősen különbözik a férfiakétól. Persze a nő és nő közötti különbségek is eléggé változóak. Tested reakciói nem csak az érzéseidtől, hanem a génektől, az élettapasztalatodtól, sőt, még az élettörténetedtől is függ. Épp ezekből a különbségekből adódik, hogy nem kell abnormálisnak érezned magad!

Tipp: ha nincs akkor kedved, amikor a partnered szeretné, ne színlelj semmiképp fejfájást, vagy egyéb átlátszó butaságot, nyugodtan mondd meg! Inkább figyelj a társadra, ne csak magadra gondolj!

Ha nehezen jutsz a csúcsra

A legtöbb nőnek átlagban csak minden második alkalommal van orgazmusa. A rendszeres orgazmus ritka, mint a fehérholló, bár természetesen vannak szerencsés kivételek. Számtalan oka van ennek. Például fáradtság, egyes gyógyszerek, vagy a lelkiállapot is jócskán nehezítheti az orgazmus elérését. A nők általában megérzik, hogy aznap képesek–e az orgazmusra, vagy sem. Egyszerűen tudják, hogy „ma nem kellene erőltetni” a dolgot. Ezt néha nehezen viselik a férfiak, nem értik, hiszen az ő testük másképp működik.

Tipp: gyakorlat teszi a mestert. Ugye, nem kell mást hozzáfűzni?

Ha csak a csiklódon keresztül megy

Csak semmi pánik: a legtöbb hölgynél így megy ez. A nők igen kis százalékának sikerül kizárólag, csak a hüvelyen keresztül. Ha az a benyomásod, hogy csak a csiklódon át jutsz a csúcsra, legtöbbször azért van, mert jobban ismered a hüvelyi orgazmust, mint hinnéd. Habár gyakran a csiklód ingerlése váltja ki az extázist, mégis a hüvely a kiinduló pont, az „okozó” szerv. Mindegy, melyik erogén zónád kényeztetése juttatott a csúcsra, mindig a hüvely ritmusos, kontroll nélküli izom-összehúzódásaival együtt érzed az igazi orgazmust. Hüvelyed tehát minden orgazmusodban részt vesz. Sőt, néhány szexológus azt a nézetet vallja, hogy minden csúcspontnál hüvelyi orgazmusról van szó.

Tipp: lazítsatok! Keressetek olyan helyszínt, ami mindkettőtöket lázba hoz! Ha kellően forró a hangulat, szinte teljesen mindegy, mitől éritek el gyönyört…

Csak egy bizonyos pózban megy

A legtöbb nő sokszor – vagy kizárólag – csak egy bizonyos pózban jut el a csúcsra. Ennek több oka is van. Így lehet például nélkülözhetetlen egy bizonyos, különösen érzékeny pont ingerlése a hüvely falán, az orgazmus kiváltásához. Vannak olyanok, akiknek csak összezárt lábbal sikerül, míg mások teljesen széttárt lábakkal érik el a „kishalált”. Ez többek között attól is függ, hogyan fejlődtek, illetve mennyire edzettek hüvelyed izmai. Minden egyes tényező képes az élvezetet megkönnyíteni, vagy akár blokkolni is! Az is lehet, hogy egy póz lelki és fizikai értelemben különösen izgató a számodra: lehetővé tesz például olyan testi kontaktust, vagy olyan erotikus helyzetben engedi láttatni partnered, amitől teljesen odavagy. Egy ilyen helyzetnek gyorsabban orgazmus a vége, mint más pozícióknak.

Tipp: ha van olyan pozíció, amelyben érzed, hogy egy hajszál választ el a végkifejlettől, de mégis valami akadályoz, ne görcsölj! Próbálj lazítani és figyeld a partnered, hogyan élvezi az együttlétet! Keresd azt a bizonyos apróságot, ami átlendít!

Ha magamnak csinálom, gyorsabban megy

Klasszikus eset: elvileg az a nő, aki ismeri saját testét, önkielégítés közben átlagosan három perc alatt eljut a csúcsra. A partnerrel való együttlétkor ez majdnem mindig sokkal tovább tart.

A tény: a partnered nem tudhatja teljesen pontosan, hogy a simogatást, tested izgatását milyen erővel, milyen mozgással, milyen sebességgel tegye. Mindig ugyanott, vagy variálja, esetleg intenzívebben, vagy nyugodtabban? A nő saját maga tudja a legjobban, mi ingerli leginkább.
Természetesen adhatsz a partnerednek egyfajta „használati utasítást” a testedhez, de ő mégsem fogja tudni azt elérni, amit te, magadnak. Egyébként pedig miért is akarnál gyorsan kikerülni szerelmed karjai közül?

Tipp: légy türelmes a partnereddel, tanuljatok egymástól, ismerjétek meg egymás testét, hogy a lehető legjobb legyen a szex! 

További olvasnivalók a témában:  

Szexuális vágyak: sok vagy kevés?

Erotikus fantázia: perverz vagy sem?

Szexfüggő a párom?

Forrás: www.femina.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását