2024. május 21. - Konstantin

Búcsúzott a Veszprém

Nem jutott a legjobb négy közé az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, mert a német THW Kiel otthonában rendezett visszavágón 39-32-re kikapott. Férfi BL, negyeddöntő, visszavágó: THW Kiel (német)-MKB Veszprém 39-32 (22-15). Továbbjutott: a
2007. március 2. péntek 08:48 - Hírextra
A Veszprém jó hajrájának köszönhetően 39-36-os előnyről kezdhette a közel 10 ezer néző előtt rendezett visszavágót. Az elején Lazarov góljaival tartotta a lépést a magyar bajnok, majd egy szerencsés hetesnek és a jó védekezésnek köszönhetően 5-2 lett az állás. A németek nagyon gyorsak voltak, és így tudták őrizni előnyüket a támadásokat lassabban szövögető riválissal szemben. A Veszprémben szinte csak Lazarov volt veszélyes, és a kieli védők figyelme később inkább rá irányult. A többiek - főleg a beállós Gál - többször is rontottak.

Tíz percnyi játék után Peric kapus is egyre jobb lett, és állandósult a kétgólos különbség. Eklemovic kiállítása alatt először állt továbbjutásra a Kiel (18. perc: 12-8). A németek lendületbe jöttek, és fokozatosan húztak el, mivel a Veszprém hét percig nem talált be. Pericet rövid időre Tatai váltotta a kapuban, és egy szép védéssel mutatkozott be, de ez sem jelentett sokat, mert a Kiel remekül védekezett. A 22. percben, 15-9-nél időt kért a magyar együttes. A szünetig hátralévő időben a két hálóőr sziporkázott, ám a hazaiak előnye tovább nőtt. Már ekkor eldőlni látszott a csata.

A második félidő pocsékul indult, a Kiel 24-15-re vezetett, majd Eklemovicot küldték ki és Lapcevic térdsérülést szenvedett. A németek ereje ott is megmutatkozott, hogy ha a Veszprém kicsit elkapta a fonalat, azonnal ritmust tudtak váltani, és nem adtak esélyt a felzárkózásra. Ahogy kevesebb lett a hiba, lehetett faragni a hátrányból. A 45. percben 30-24-re módosult az állás, és Peric két hétméterest hárított. Hullámvölgybe került a Kiel, ám világsztárja, Karabatic lélekromboló gólt tudott szerezni. Az eddig bizonytalankodó Gál gyorsan duplázott (32-27). Ahogy kis reménysugár villant fel, agresszívebb lett a hazaiak védelme, és a megszerzett labdákból indulásgólokkal eldöntötték a továbbjutás kérdését. Hét és fél perccel a lefújás előtt, 35-27-nél még egyszer időt kért Zdravko Zovko, a Veszprém vezetőedzője. Hiába, a végjátékot is jobban bírta az ellenfél, és a két mérkőzés alapján megérdemelten került az elődöntőbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását