2024. május 21. - Konstantin

Az önkormányzatok olimpiát akarnak

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a BOM közösen rendezett konferenciáján együttműködési megállapodást írt alá a 2020-as budapesti olimpia megrendezése érdekében.
2007. március 2. péntek 00:58 - Hírextra
 Az önkormányzatok vállalják, hogy mindenben támogatják a budapesti olimpia megvalósítását. A gödöllői Grassalkovich Kastély dísztermében tartott "Összefogás a budapesti olimpiáért" című konferencián a meghívott előadók elemezték az olimpiarendezés fővárosi, valamint vidéki társadalmi és gazdasági hatásait, és kiemelten foglalkoztak a világeseménnyel kapcsolatos kormányzati és önkormányzati feladatokkal.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a 2020-as olimpia megpályázásához az első lépéseket már idén meg kell tenni a kormánynak, a fővárosnak és a Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB) a BOM-mal együttműködve, és ennek egyik sarkalatos pontja egy ötpárti konszenzussal elfogadott Olimpia Törvény lenne.

Gémesi György, a MÖSZ elnöke elmondta: a Magyar Önkormányzatok Szövetsége támogatja 2011-ben az olimpiai pályázat beadását, mert nagy lehetőséget lát egy sikeres pályázat esetén a felkészülési időszakban egy összehangolt, a településeket is érintő fejlesztési stratégia kialakítására és megvalósítására, ami maga után vonja az olimpia rendezésében is az aktív szerepvállalás lehetőségét.

Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM elnöke kijelentette: "a vidéki önkormányzatok szerepe kiemelten fontos az olimpia Magyarországra hozatalában, hisz nem csak több versenyszámot is vidéken kell megrendezni, de a szükséges infrastruktúra-fejlesztéseket érintő beruházások fele a fővároson kívül realizálódna. Arról pedig már szinte szót sem kéne ejteni, hogy egy olyan nemzeti ügy, mint a budapesti olimpia csak a vidék és a főváros teljes összefogásával képzelhető el."

Kamuti Jenő, a MOB főtitkára üdvözölte a BOM kezdeményezését. Előadásában arra hívta fel a figyelmet, hogy a BOM-nak és a MOB-nak együtt kell dolgoznia az olimpiai pályázás során, valamint kiemelte, hogy a MOB szándéka is az, hogy Magyarország olimpiát rendezzen. Ennek érdekében a közelmúltban az alapszabályzatba is belevette azt a célt, hogy Budapest benyújtsa pályázatát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását