2024. május 17. - Paszkál

Szennyezett benzin a "balra tarts" hazájában

Nagy-Britanniában több száz autót vittek szervizbe az elmúlt napokban, miután röviddel a tankolást követően a motor "rángatni" kezdett majd sok esetben le is állt.
2007. március 1. csütörtök 17:46 - Hírextra

A szennyezettnek tartott benzinnel elsősorban két áruházlánc benzinkútjánál töltötték fel tankjaikat az autósok. Mindkét cég azt állítja, nincs baj az üzemanyaggal, a panaszok érkezése óta többször is újratesztelték a benzint. A beszállító Greenergy cég pedig azt közölte, hogy a két cég benzinkútjain az üzemanyag megfelel a brit kereskedelmi szabványoknak.

Egy londoni autójavító vezetője elmondta, a probléma csütörtökre akkora méreteket öltött, hogy bizonyos pótalkatrészek elfogytak, a javítási idő kitolódott.

A brit Kereskedelmi Ellenőrző Hivatal gyorstesztjének eredményét péntekre ígérik.

A királyi autóklub (RAC) szerint a szennyezett benzin elsősorban a motor úgynevezett lambda-szondájának árt, ami a kipufogógáz oxigén tartalmát méri a katalizátor előtt, és a vezérlő egység ennek alapján szabályozza a befecskendezést.

A brit fogyasztóvédelmi szervezet, a Consumer Direct szerint a kár megtéríthető. A csoport azt tanácsolja az érintett autósoknak, hogy őrizzék meg a blokkokat és szerezzenek be a benzin szennyezettségéről igazolást egy független szervizben.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását