2024. május 16. - Mózes, Botond

A Tudatos Vásárlók nem vásárolnak, a többség nem bírja ki

A GFK Hungária Piasckutató Intézet felmérése szerint a lakosság körülbelül egynegyede hallott már a "Ne vásárolj semmit nap" elnevezésű kezdeményezésről, a többség azonban feleslegesnek tartja.
2007. február 13. kedd 15:12 - Hírextra
Három éve november 24-re a Tudatos Vásárlók Egyesülete vásárlási bojkottot hirdet, hogy így hívják fel a figyelmet a felelsleges pénzkidobásra, és bár egyre többen ismerik a programot, egy januári felmérés szerint csupán a programot ismerők hat százaléka tudta megállni, hogy ne vásároljon semmit november utolsó péntekén.

A GFK 1000 fő megkérdezésével készített felmérése szerint a 15-19 éves korosztály bízik a legkevésbé saját akaraterejében, saját bevallásuk szerint ők azok, akik a legkevésbé tudnák megállni, hogy ne vásároljanak semmit ezen a napon. A kezdeményezés egyébként leginkább a felsőfokú végzettséggel rendelkezők szimpátiáját váltotta ki, összességében azonban a válaszadók több mint fele, 52 százalék tartotta feleslegesnek a kezeményezést, mondván egy nap nem változtat meg semmit.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete minden évben a karácsonyi nagybevásárlás előtt rendezi meg a fogyasztói böjtöt. Szerintük ugyanis számos probléma van a hazai vásárlási szokásokkal. Sokat vásárolunk, sokszor feleslegesen, például csak mélyhűtött pizzára csaknem 4 milliárd forintot költünk évente.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását