2024. május 19. - Ivó, Milán

A brazil foci sem verhetetlen

Elvesztette veretlenségét szövetségi kapitányként Dunga, a brazil labdarúgó-válogatott szakvezetője, miután csapata 2-0-ra kikapott a portugáloktól a londoni Emirates Stadionban.
2007. február 7. szerda 12:17 - Hírextra
"Nehéz bármit is mondani egy vereség után. Megkezdtük a munkát a 2010-es világbajnoki selejtezőkre, úgy gondolom, sokat kell még dolgoznunk a sikerért" - mondta a játékosként világbajnok tréner, aki az együttes irányítását a németországi világbajnokság után vette át, és azóta öt mérkőzésen volt sikeres. Eredmény: Portugália-Brazília 2-0 (0-0). London, Emirates Stadion, 59 793 néző, v.: Atkinsion (angol) gólszerzők: Simao (82.), Ricardo Carvalho (85.).

Portugália: Ricardo Pereira - Marco Caneira (Paulo Ferreira, a szünetben), Jorge Andrade, Armando Petit, Miguel Monteiro, Ricardo Carvalho - Cristiano Ronaldo (Simao Sabrosa, 63.), Tiago Mendes (Joao Moutinho, 69.), Deco (Hugo Viana, 60.) - Helder Postiga (Nuno Gomes, 75.), Ricardo Quaresma

Brazília: Helton - Maicon (Daniel Alves, 64.), Lucio, Juan (Luisao, a szünetben), Gilberto - Elano, Edmilson (Tinga, 64.), Gilberto Silva, Kaká - Fred (Diego, 69.), Rafael Sobis (Adriano, a szünetben).

Luis Felipe Scolari, a portugálok brazil szövetségi kapitánya elégedetten értékelt a mérkőzés után: "Legyőzni azt a csapatot, amely öt éve vezeti a világranglistát, különleges élmény. Nagyon jó mérkőzést játszottunk, úgy érzem, mindkét együttes nyerhetett volna. Az angol nézők nyilván nagyon élvezték az előadást, hiszen láthatták a dél-amerikai stílus minden egyes szép jellemzőjét" - nyilatkozta a brazil csapatot 2002-ben világbajnoki címig vezető tréner.

A portugálok ezzel a győzelemmel tisztelegtek Carlos Silva, a Portugál Labdarúgó Szövetség alelnökének emléke előtt, aki vasárnap hunyt el. "Silva úr szombaton arra kért, hogy adjam Cristiano Ronaldónak a csapatkapitányi karszalagot. Az angol szurkolókkal ugyanis nagyon nehéz megbékélnie a világbajnokságon történtek miatt, ebből viszont erőt meríthetne. Én úgy gondoltam, túl fiatal még ehhez a teherhez, de teljesítettem a kérést."

A Manchester United kiválósága - aki bombaformában játszik az utóbbi hónapokban - hétfőn ünnepelte 22. születésnapját, de arra kérte a portugál vezetőket, hogy Silva halála miatt ne köszöntsék fel a találkozó előtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását