2024. május 18. - Erik, Alexandra

Nyomkövetett szemét

GPS-szel felszerelt kukásautók dolgoznak keddtől Győrben. Hatvan darab járműbe szereltek be műholdas helymeghatározót. A jeladó segítségével a nap bármely időszakában pontosan követhető az autók mozgása és az is, hogy éppen mit csinálnak.
2007. február 6. kedd 17:23 - Hírextra

Az ötmillió forintos beruházástól azt remélik,hogy az eddiginél pontosabban és hatékonyabban tudják összegyűjteni a szemetet a városban. Győrben mostantól nem csak a kukásautók, de a hótolók is a GPS rendszer segítségével dolgoznak.

A központi számítógép képernyőjén a diszpécser pontosan látja, hogy éppen merre járnak az autók. A percenként frissülő térképen minden jármű útvonalát és sebességét is figyelik, az adatokat pedig folyamatosan rögzítik. A jeladót úgy helyezték el az autókban, hogy a személyzet nem fér hozzá, így egyúttal az ő munkájukat is ellenőrizhetik. Az új rendszer szerint lefényképezik a szemetet, berakják az autóba, majd a tulajdonos postaládájában hagynak egy tájékoztatót, amelyen szerepel a szállítás ideje és az elszállított hulladék pontos mennyisége is - mondta el a Független Hírügynökségnek Kovács Barnabás, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója. Így mostantól a lakók sem reklamálhatnak ugyanis a számla mellé a GPS által rögzített adatokat is megkapják.

Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását