2024. május 19. - Ivó, Milán

Ciprus-Magyarország: 2-1

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett a házigazda ciprusi csapattól a nemzetközi négyes torna elődöntőjében.
2007. február 6. kedd 22:34 - Hírextra

Eredmény: Ciprus-Magyarország 2-1 (1-0) Limasszol, 300 néző. Vezetőbíró: Geraszimu (ciprusi). Gólszerzők: Jiaszumisz (18.), Okkasz (73.), illetve Priskin (89.). A kezdés után rögtön átvette az irányítást a hazai csapat, a magyar együttes csak elvétve jutott el az ellenfél kapujáig. A ciprusiak egy nagy védelmi hibát kihasználva szerezték meg a vezetést. A fordulást követően is rendkívül tompa volt Várhidi Péter legénysége, helyzetet egyáltalán nem sikerült kialakítania. A védelem igazán csak egyszer hibázott, de azt azonnal góllal büntette a házigazda alakulat.


Sárga lap: Csizmadia (25.) Tóth B. (36.), Kanta (83.).

Ciprus: Morfisz (Antonisz, a szünetben) - Ilia (Kriszosz, 71.), Szaciasz (Luka, a szünetben), Haralambusz, Paraszkevasz - Lambrosz, Aszimakisz, Kriszosztomosz (Makridisz, 52.), Karalampidisz (Nikolau, 65.) - Jiaszumisz (Aloneftisz, 61.), Okkasz

Magyarország: Végh - Csizmadia, Balogh, Juhász, Vanczák - Tóth B., Vass, Sándor (Kanta J., 63.), Huszti (Tisza, 76.) - Gera, Hrepka (Priskin, 58.)

I. félidő: 9. perc: Karalampidisz jobboldali beadását röviden fejelték ki a magyar védők, így Aszimakisz 17 méterről lőhetett, de a labda a jobb sarok mellé szállt. 18. perc: egy kapu előtti kavarodás után Okkasz verekedte ki a labdát, Jiaszumisz pedig 16 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-0). 23. perc: egy bal oldali szögletre Balogh remek ütemben érkezett, de nyolcméteres fejese után a felső lécen csattant a labda.

II. félidő: 59. perc: Sándor szöglete után Juhász csúsztatott a hosszú sarok felé, de a labda centikkel mellé szállt. 68. perc: ismét röviden szabadítottak fel a magyar védők, Aloneftisz 20 méterről a bal sarok mellé lőtt. 73. perc: egy magyar labdavesztés után Aloneftisz robogott el a bal oldalon, középre adására Okkasz remek ütemben érkezett, és a jobbra dőlő Végh mellett a kapu bal oldalába külsőzött (2-0). 81. perc: a leshatáron kilépő Gera okosan játszott vissza a második hullámban érkező Tóthoz, aki 15 méterről kapásból a jobb kapufára lőtt. 89. perc: egy indítás után Priskin került helyzetbe, és 12 méterről a bal alsó sarokba helyezett (2-1).

A kezdés után rögtön átvette az irányítást a hazai csapat, a magyar együttes csak elvétve jutott el az ellenfél kapujáig. A ciprusiak egy nagy védelmi hibát kihasználva megszerezték a vezetést, majd némi meglepetésre "ráültek" az eredményre.

A fordulást követően is rendkívül tompa volt Várhidi Péter legénysége, helyzetet egyáltalán nem sikerült kialakítania. A védelem igazán csak egyszer hibázott, de azt azonnal góllal büntette a házigazda alakulat. A hazaiak - Priskin szépítő gólja ellenére - végig uralták az összecsapást így megérdemelten jutottak a fináléba, ahol a bolgárokkal találkoznak. A magyar csapat így szerdán a lettek ellen játszik a harmadik helyért.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását