2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Csökkentsük a stresszt mindennapi életünkben!

Sajnos a stressz velejárója életünknek. Mindennap megmérettetünk, és ez a fajta stressz akár le is béníthat bennünket. Ahhoz, hogy zökkenőmentesen tudjuk elvégezni mindennapi teendőnket mozgásra, és aktív sportolásra van szükségünk. A sport jótékony hatással van a szervezetünkre.
2020. január 24. péntek 13:33 - HírExtra

 Testileg és szellemileg is felfrissülhetünk. Azonban fontos, hogy megtaláljuk a hozzánk leginkább illő sportot. Vannak, akik a labdajátékokat részesítik előnyben, míg mások eljárna kondiba. Muszáj valahogyan kiadnunk a stresszt magunkból, különösen a mai világban, mert akkor a szervezetünk látja kárát. Legfőképpen a munkahelyen stresszelhetünk a leginkább, még akkor is, ha szeretjük azt, amit csinálunk. Vannak stresszes, és kevésbé stresszes munkakörök. 

Azért érezhetünk stresszt magunkban a munkahelyen, mert előfordulhat, hogy nagy rajtunk a felelősség. Általában azoknak a munkavállalóknak nagy a felelőssége, akik pénzzel bánnak. A szellemi munkakörök nagyon elterjedtek az elmúlt évek során. Sokan irodában dolgoznak, és akik éppen munkát keresnek, közülük sokan szeretnének ugyanúgy irodában dolgozni. Azonban a szellemi munkákhoz rendelkezni kell megfelelő szakmai tapasztalattal, és iskolai végzettséggel is. Természetesen nem mindenki szereti a szellemi munkát, mert vannak közöttük olyan területek, amelyek kreativitást és változatosságot igényelnek. Az állást keresők között vannak olyanok, akik a fizikai munkához szoktak hozzá. 

A legtöbb vállalat szokott keresni gyári munkásokat különböző munkakörökbe. Iskolai végzettséget nézve sokszor nem is kell rendelkezni érettségi bizonyítvánnyal, elegendő az általános iskolai végzettség. A munkáltatók inkább egyéb tulajdonságokat várnak el a jelentkezőktől, mint például a pontos és precíz munkavégzést, a kitartást, a terhelhetőséget, és a monotonitástűrést. Ha jobban belegondolunk, akkor jogosan várhatja el egy cég a pontos munkavégzést tőlünk, ugyanis hanyag munkára senki nem fizet szívesen. A fizikai munka sokszor megterhelő lehet, ezért a vállalatok a jó fizikumot is elvárhatják a jelentkezőtől. Sokszor probléma szokott lenni a munkába járás kérdése. 

Sok munkavállaló van, aki autóval, vagy valamilyen tömegközlekedési eszközzel jár munkába. A bérlet, és a benzinköltség is nagyon drága. Amennyiben állásinterjún veszünk részt, mindenképpen kérdezzük meg az interjúztatókat, hogy a vállalat téríti-e számunkra az utazási költséget. Ahhoz, hogy munkát találjunk, előtte tájékozódnunk kell különböző álláshirdetésekről. Ha szeretnénk, lapozzunk át különböző újságokat, de a legtöbb hirdetést a világhálón találjuk meg. Például Győr lehetőségeit nézve szembetűnik, hogy szellemi és fizikai munkaajánlatokkal is találkozhatunk az állásportálon, részleteket itt talál

A munkavégzés körülményeiről mindenesetben a vállalatok határoznak. Cégek válogatják, hogy mennyi az a munkaidő, amennyit le kell dolgoznunk, hány műszakban kell végezni munkánkat, és mennyi fizetést kapunk munkánkért. Ha találtunk magunknak egy jó lehetőséget, akkor az álláshirdetést figyelmesen olvassuk el, mert motivációs levél írására is megkérhetnek minket a cégek. Ha ezt elmulasztjuk, és nem küldjük el, akkor ne csodálkozzunk, ha nem hívnak minket vissza. Gyakorlatilag ezzel is tesztelnek bennünket, hogy az első lépéseket tudjuk-e teljesíteni. Napjainkban az ágazatok közül kiemelt figyelmet kap a mérnöki állás szektor. Nem csoda, hiszen egyre többen helyezkednek el az ágazatban. A vállalatok keresik az építészmérnököket is, de akár villamosmérnöknek is lehet jelentkezni.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását