2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Szemmel tartják a melegeket

A Budapesti Rendőr-főkapitányság felhívta a szombati melegfelvonulás szervezőinek figyelmét, hogy a menetben részt vevők magatartása nem lehet közerkölcs- vagy közszeméremsértő - közölte pénteken a police.hu.
2010. július 9. péntek 15:50 - HírExtra
Hozzátették: ha a helyszínen a rendőrség ilyet tapasztal, fel fogja szólítani a szervezőket arra, hogy azonnal intézkedjenek a jogellenes magatartás abbahagyásáról. Ha ennek a figyelmeztetésnek az érintettek nem tesznek eleget, akkor a rendőrség törvényes eszközökkel fel fog lépni a rend fenntartása érdekében.

Mint írták, a BRFK az állampolgárok gyülekezési és szabad véleménynyilvánításához fűződő alkotmányos alapjogaira való tekintettel tudomásul vette a Szivárvány Misszió Alapítvány szombatra, az Andrássy útra tervezett felvonulásról szóló bejelentést.

A rendezvény miatt jelentős forgalomkorlátozás lép életbe, részleteiről a rendőrség honlapján olvasható közleményből tájékozódhatnak az állampolgárok.

A BRFK csütörtöki közleménye szerint az ellenőrzés keretében a rendőrség személyeket igazoltathat, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatja, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatja, illetve megtilthatja bevitelüket a rendezvények, események helyszínére.

Pintér Sándor belügyminiszter pénteken kijelentette, hogy a rendőrség megfelelő erőkkel készül a szombati Budapest Pride 2010 elnevezésű rendezvényre. Szombaton a fővárosban tartják a meleg méltóság menetét, a tizenötödik Budapest Pride elnevezésű leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) film- és kulturális fesztivál részeként.

A felvonulást, amely a Hősök teréről indul, és az Andrássy úton halad, az elmúlt három évben szélsőségesek zavarták meg: gyalázták a felvonulókat, kövekkel és sörösüvegekkel támadtak a rendőrökre, és bántalmaztak külföldi állampolgárokat is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását