2020. november 30. - András, Andor
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Töklámpás Fesztivál

A "tökéletes tökételek" sütő-főzőversenyével, tökös bállal és töklámpásfaragó-versennyel rendeznek Töklámpás Fesztivált szombat-vasárnap Balatonboglár-Szőlőskislakon.
2008. október 9. csütörtök 15:53 - Hírextra
Balatonboglár szőlőskislaki településrészén évtizedes hagyománya van a töklámpásversenynek, amely négy éve fesztivállá nőtte ki magát többezres vendégsereget csalogatva ősszel is Balatonhoz.
Mint arról Csere Andrea főszervező az MTI-nek beszámolt, a fesztivál a IV. Tökéletes tökételek sütő-főzőversenyével indul szombaton 10 órakor, a helyi művelődési ház udvarán.

Ekkor kezdődnek a gyermekprogramok is: játszóház, íjászat, gokart, miközben a kézművesek kirakodóudvarában tökvásáron lehet beszerezni a töklámpásnak valókat. Délután a környék amatőr művészei lépnek fel, breakbemutatótól kezdve a tökmesékig sok mindennel szórakoztatva a nagyérdeműt, majd az elektronikus hangszereken népzenét játszó Folk-tronika zenekar játszik. Este táncház lesz, és sötétedéskor kezdődik a töklámpásverseny. A vendégsereg hajnalig tartó Tökös bálon rophatja majd a táncot.

Vasárnap délelőtt kiállítást rendeznek a több száz töklámpásalkotásból, és ünnepi szentmisét tartanak a Magyarok Nagyasszonya római katolikus templomban. Ebéd után kerül sor a töklámpásverseny eredményhirdetésre, ahol a legjobb alkotók értékes tárgynyereményekben részesülnek, majd Rudi bohóc műsorával zárul a program.

Csere Andrea hangsúlyozta, ez a rendezvény magyar néphagyományokon alapul, és semmi köze a halloweenhez. Ezt kívánták hangsúlyozni azzal a pályázattal is, amelyre óvodás- és kisiskoláscsoportok tökből készült népmese-illusztrációkkal jelentkezhetnek. A pályaművekből készített kiállítás is része lesz a Töklámpás Fesztiválnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását