2024. július 17. - Endre, Elek
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Castro egyre erősebb és indul a választásokon

A műtét után lábadozó Fidel Castro kubai vezető "tökéletes állapotban" lesz jövő tavasszal ahhoz, hogy jelöltként harcba szálljon a szigetországban rendezendő parlamenti választásokon - közölte a havannai törvényhozás elnöke.
2007. március 16. péntek 10:47 - Hírextra
A képviselővé választás az első fontos lépés lenne ahhoz, hogy az idős kubai vezető újabb időszakra államfői megbízatást kaphasson. A parlamenti képviselőket jövő márciusban választják meg, s a törvényhozás tagjai maguk közül választják meg az Államtanács elnökét. A parlamenti elnök Havannában külföldi újságírók előtt azt hangoztatta: bizonyosra veszi, hogy Castro a voksolás idejére tökéletes állapotba kerül ahhoz, hogy továbbra is eleget tehessen kötelezettségeinek.

Alarcón hozzátette, hogy Castro jól érzi magát, s változatlanul a műtát utáni felépülésre összpontosítja figyelmét. Castrón tavaly júliusban hajtottak végre bélműtétet, és azóta öccse, Raúl áll "ideiglenesen" Kuba élén. A havannai parlament tavaly decemberben Fidel Castro távollétében tartotta éves ülésszakát. Castro csak egyszer maradt távol a parlament ülésről, 2002-ben, ugyancsak egészségügyi okok miatt. Alarcón nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy Raúl Castro mindaddig ellátja bátyja helyett az államfői teendőket, amíg arra szükség lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását