2024. július 24. - Kinga, Kincső

Történelmi győzelem a természetvédelemben

Óriási győzelem Európa természeti környezete, az éghajlatvédelem, a polgárok és a jövő szempontjából: az EU Környezetvédelmi Tanácsa június 17-én az utolsó, feszült vitát követően végül elfogadta a természet helyreállításáról szóló jogszabályt (Nature Restoration Law – NRL), ezzel az utolsó lépést megtéve a javaslat törvényerőre emelkedése felé.
2024. július 7. vasárnap 12:01 - HírExtra

A tagállamok lakosságának 66,07%-át képviselő 20 ország többségével a jogszabályt hivatalosan is jóváhagyták, köszönhetően annak, hogy az osztrák környezetvédelmi miniszter, Leonore Gewessler az utolsó pillanatban közbelépett, megváltoztatta az ország korábbi álláspontját és megmentette a jogszabályt.

A természet-helyreállítási jogszabály értelmében az EU-tagállamoknak 2030-ig a

jogszabály által lefedett élőhelyek legalább 30%-át kell helyreállítaniuk, azaz degradált állapotból kedvező ökológiai állapotba hozni, például erdőket, gyepeket, vizesélőhelyeket, folyókat és tavakat. A jogszabály 2050-re még ambiciózusabb célt, az élőhelyek 90%-ának helyreállítását tűzi ki. A helyreállítási eredményeket kötelező is megőrizni, a helyreállított területek nem romolhatnak le újra. A mezőgazdasági területekkel kapcsolatban a korábbi tárgyalások eredményeképpen olyan kompromisszumok születtek, amelyek alapján az élelmiszer-biztonságot nem veszélyeztethetik a helyreállítási lépések.

Forrás: WWF
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását