2024. július 27. - Olga, Liliána

Ragyogó mosoly a fogfehérítés által

A szabályos, hófehér fogak hozzájárulnak a vonzó, magabiztos megjelenéshez, míg a jól láthatóan elhanyagolt, sárga, barna és fekete elszíneződések igénytelenséget sejtetnek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen ellátogassunk a fogorvosunkhoz kontrollra, és szükség esetén kezeltessük a problémákat.
2024. február 23. péntek 21:03 - HírExtra

A különféle panaszokat jellemzően csak a szakemberek tudják megszüntetni. Nemcsak a meglévő problémák kezelésében, hanem a későbbiek kialakulásának megelőzésében is nagyon sokat számít a rendszeres kontroll. A MesterDent Fogászati Rendelő fogfehérítés, fogkő-eltávolítás, szájsebészet, esztétikai, illetve általános fogászati panaszok kapcsán is várja a pácienseket. A magas minőségű kiszolgálásnak köszönhetően még a súlyos esetek is hatékonyan kezelhetők.

Mi áll a fogelszíneződés hátterében?

Számos tényező befolyásolja a fogaink színét. Az alapszín elsősorban a genetikától függ, ezért még a legnagyobb odafigyelés és lelkiismeretes fogápolás mellett is előfordulhat, hogy fogaink sötétebb színűek, mint azt szeretnénk. Emellett a fogzománcban, valamint az alatta található dentinben lévő pigmentszemcséken múlik, hogy mennyire szép fehér a fog. Éppen ezért ezt nem igazán lehet befolyásolni.

A másik dolog, ami nagymértékben befolyásolja a fogak színét, az az életmódunk, vagyis az, hogy milyen ételeket és italokat fogyasztunk, milyen szájápolási szokásaink vannak, valamint vannak-e olyan káros szokásaink, mint például a dohányzás.

Professzionális fogfehérítés

A szakértő által végzett fogfehérítésnek két fajtája van. Egyrészt a kezelés történhet a rendelőben egy-két óra alatt, melynek köszönhetően igazán látványos lesz az eredmény. Ezenkívül dönthetünk az otthoni sínes megoldás mellett is, mely hasonló eredménnyel jár, azonban egy-két hét alatt lesz látható a változás.

A rendelői fogfehérítés során a páciens egy speciális szájterpeszt kap, így az ajkak komfortosan eltarthatók a kezelés teljes ideje alatt. Ezután egy ínyvédő zselé kerül a fogak és íny találkozásához, mely védelmet nyújt a lágyrészek és a fogíny számára a fogfehérítő anyagtól, melyet a dentálhigiénikus visz fel a fogak külső felszínére.

Ezt követően egy UV-fényt kibocsátó lámpával világítja meg a kezelt területet a szakember, melynek következtében oxigén szabadul fel a fehérítő anyagból, ami még a fog mélyebb rétegeiből is segít eltávolítani az elszíneződéseket. A hatóidő letelte után a szakember letörli a fogfehérítő anyagot, majd még kétszer megismétli a folyamatot. A kezelés végén bevonja a fogakat érzékenységcsökkentő védőréteggel.

Amit nem árt tudni

A fogfehérítés kapcsán tudni kell, hogy a fogpótlások és a tömések nem fehérednek. Ha a fogak rosszul tömöttek, szuvasak vagy gyulladtak, esetleg ínygyulladás áll fenn, akkor a kezelés nem ajánlott.

A fogfehérítés egyáltalán nem fájdalmas, viszont a kezelést követően érzékenység léphet fel, de ez idővel elmúlik. Arra viszont ügyelni kell, hogy fogat elszínező ételeket és italokat legalább egy hétig ne fogyasszunk a fogfehérítést követően.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását