2024. április 18. - Andrea, Ilma

14 millió szudáni gyerek van veszélyben

A polgárháború sújtotta Szudánban minden második, azaz 14 millió gyerek szorul életmentő segítségre, és humanitárius segélyezés nélkül több gyerek halhat meg alultápláltság következében, mint a tíz hónapja húzódó fegyveres konfliktus miatt - hívta fel a figyelmet szerdán az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF).
2024. február 21. szerda 13:20 - HírExtra

A polgárháború a világ legsúlyosabb menekültválságát idézte elő, már 4 millió gyereknek kellett elhagynia otthonát a harcok kitörése óta, gyerekek ezrei sebesültek meg, sokan életüket vesztették. Rengeteg fiatal van kitéve a nemi erőszak és a gyermekkatonaság veszélyének, az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest 500 százalékkal nőtt a gyilkosságok és a szexuális erőszakcselekmények száma - részletezte a szervezet.
    
Az UNICEF szerint súlyos gondot okoz az alultápláltság. Becslések szerint az északkelet-afrikai országban idén 3,5 millió gyereket fenyeget az éhhalál, köztük több mint 700 ezer olyan kiskorú van, akinek hamarosan életmentő beavatkozásra lesz szüksége. Ráadásul a kolera mellett kanyarójárvány is pusztít azokon a területeken, ahol nagy számban élnek menekült gyerekek.
    
Szudánban a konfliktus sújtotta területeken az egészségügyi létesítmények több mint 70 százaléka nem működik, és a lakosság kétharmada nem jut egészségügyi ellátáshoz, az egészségügyi dolgozók pedig hónapok óta nem kapnak fizetést.
    
A tavaly áprilisban kirobbant fegyveres összecsapásokban számos iskolaépület is megsemmisült, jelenleg több mint 19 millió gyerek nem jár iskolába.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását