2023. december 2. - Melinda, Vivien

Nőgyógyászati műtétek egy korszerű sebészeti központban

Ez a terület igen szerteágazó, hiszen magába foglalja a diagnosztikus laparoszkópiát, a méhtükrözést, az egészségügyi küretet, a mióma, a méhpolip-eltávolítást, az inkontinencia műtétet és az intim plasztikai kezeléseket.
2023. szeptember 30. szombat 20:03 - HírExtra

Milyen esetekben válhat szükségessé a diagnosztikus laparoszkópia?

Amennyiben a nőgyógyászati betegségek kivizsgálása során nem sikerült pontos diagnózist felállítani, forduljunk bátran a CMC Déli Klinika Sebészeti Központ szakembereihez, hiszen a sebeszetikozpont.com oldalon nőgyógyászati műtétek széles palettája érhető el.

A diagnosztikus célból végzett laparoszkópos beavatkozás a segítségünkre lehet daganatos betegségek igazolására vagy kizárására. Javasolt továbbá ismeretlen eredetű hasi fájdalom meglétekor, meddőség okának feltérképezésére. Ciszták, tumorok, fertőzések beazonosítására. Hasűri folyadék felgyülemlésekor szintén javasolt az okok tisztázása céljából. 

Hogyan készüljünk egy laparoszkópos műtétre? 

Az első teendő a konzultáció a szakorvosokkal, melynek keretén belül részletesen átbeszélhető a műtét, az érzéstelenítés, az altatás, a várható eredmények, a lehetséges kockázatok. A folyamatot segíti, ha előzetesen rögzítjük a bioinformatikai rendszerben egészségügyi adatainkat, ez amiatt is lényeges, hogy a szakemberek a lehető legoptimálisabb kezelési tervet dolgozhassák ki. Ehhez elengedhetetlenül szükséges az alapos kórelőzmény.

Előfordulhat, hogy a műtét előtt bizonyos gyógyszeres kezeléseket átmenetileg fel kell függeszteni, ennek körülményeiről is gondos tájékoztatás történik. Ugyanígy javaslatot kapunk a beavatkozás előtti étkezés kapcsán is. Az eljárás előtti néhány hétben ajánlott felfüggeszteni a dohányzást, illetve kerülni az alkoholfogyasztást. Ezek ugyanis fokozhatják a komplikációk esélyét, és lassíthatják a regenerációt.

Az állapotfelmérés szintén elengedhetetlen eleme az egész procedúrának, mely során elvégzik a szükséges vizsgálatokat. 

Melyek a diagnosztikus laparoszkópos műtétek előnyei?

Kevésbé invazív, mikrosebészeti technikákkal végzett, ezáltal az érintett területen minimális károsodást okoz. Alacsonyabb a szövődmények aránya, vagyis biztonságosabb, ugyanakkor jóval kevesebb utóvérzéssel, fájdalommal, vérveszteséggel jár. Ennek köszönhetően pedig alacsonyabb az ebből fakadó műtéti stressz is. 

További előnye, hogy rövidebb a klinikai tartózkodási idő, gyorsabb a regeneráció, mivel nagyobb bemetszések nem történnek. Esztétikailag is kedvezőbb ebből kifolyólag.

Miért érdemes a CMC Déli Klinika Sebészeti Központot választani? 

A legkorszerűbb műtéti technológiákat, bioinformatikai megoldásokat alkalmazzák, a legmagasabb szintű, komplex ellátásban lehet részünk. A legnagyobb előny pedig, hogy személyre szabott minden egyes műtéti beavatkozás, ez pedig talán a legerősebb érv, ha az egészségünkről van szó.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását