2023. szeptember 30. - Jeromos

Szállítmányozás - a versenyképesség múlhat rajta

Régóta elfogadott nézet, hogy egy vállalkozásnak nem kell minden üzleti tevékenységben kiválónak lennie. Ilyen a logisztika, azon belül a szállítmányozás is, amely egyszerűnek tűnhet, de a valóságban kevesek számára igazán ismerős terep.
2023. szeptember 6. szerda 14:33 - HírExtra

Hogyan könnyíti meg az életünket egy szállítmányozó?

Vegyünk példának egy termelő céget, amely rendszeres szállítmányokat küld hazai és külföldi partnereinek. Ezt megteheti saját járműflottával és gépkocsivezetőkkel, fuvarozó alvállalkozók által, vagy egy szállítmányozó bevonásával. 

Az első esetben a cég vállát nyomja a járművek fenntartásával és a munkavállalókkal kapcsolatos összes költség, valamint a teljes adminisztráció. Ha fuvarozót bíz meg, már „csak” arra kell ügyelnie, hogy minden alkalommal minden egyes útvonalra tudjon fuvart szervezni (plusz az adminisztráció). Nézzük, hogyan változik a helyzet, ha mindezt szállítmányozóra bízza.

Speciális tudás, amit csak a speditőr nyújthat

A szállítmányozó – más néven speditőr – cégek nemcsak számos fuvarozóval állnak kapcsolatban, és képesek ezáltal pillanatok alatt beszerezni az adott feladatnak megfelelő ajánlatot. Mivel több megbízót képviselnek egyszerre, valamint a másik oldalon több fuvarozó erőforrásait képesek mozgósítani, mindig megtalálják azt a megoldást, amellyel optimálisan használhatják ki a szállítási kapacitásokat. 

Ez a költséghatékonyság és a fenntarthatóság szempontjából egyaránt előnyös, hiszen például gyűjtőszállítmányozás esetében a díjak megoszlanak az egyes feladók között, míg a szállítmányok okos szervezésével csökkenhetnek az egyes utak során megtett távolságok, és ezzel a környezetterhelés is.

Megannyi kiegészítő szolgáltatás

legnagyobb szállítmányozó cégek összeköttetései rendkívül szerteágazók, belföldi és nemzetközi viszonylatban egyaránt professzionális megoldásokkal állnak megbízóik rendelkezésére. Az európai logisztikai szolgáltatói piaci meghatározó szereplőjeként a Raben Group egész Európát lefedő, sőt a kontinens határain is túlnyúló megoldásokat kínál, amelyek között a közúti mellett a vasúti, illetve tengeri és légi szállítmányozás is megtalálható. 

Ezekhez gyakran kapcsolódnak biztosítási, vámügyintézési és egyéb adminisztrációs feladatok is, amelyeket a cégcsoport saját dedikált csapatai végeznek. Nehéz lenne számszerűsíteni, hogy mindezek a tevékenységek hány szakember munkáját igénylik, de minden bizonnyal többét, mint ahány fő erre egy kkv-nál bevethető.

 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását