2023. szeptember 24. - Gellért, Mercédesz

Munkák technikusi végzettséggel Heves vármegyében

Sokan gondolják azt, hogy csak a főiskolai vagy egyetemi diploma az, ami képes megkönnyíteni a munka világában való boldogulást, de ez nem feltétlenül vagy így. Hiszen már szakközépiskolai végzettséggel is számos munka közül válogathatunk Heves vármegyében is.
2023. augusztus 21. hétfő 09:22 - HírExtra

Szerviztechnikus

Az első, felsőfokú diploma nélkül végezhető állás a szerviztechnikusi. Bővebb információt az egyes álláslehetőségekről az Egerállás oldalán lehet találni a következő linkre kattintva: https://egerallas.hu/allasok/mernok-muszaki-villamossagi

Szerviztechnikust általában műszaki termékeket gyártó/forgalmazó cégek alkalmaznak, ahol magát a gyártott terméket kell felszerelnie a technikusnak az ügyfél által meghatározott helyre, és meghibásodás esetén meg kell vizsgálnia, a hibákat fel kell tárnia, és meg kell javítania őket.

Termeléstervező

Termeléstervezőket is általában gyárak alkalmaznak. Feladatuk a beérkezett megrendelések szállítási határidejének megfelelő gyártás ütemezése. Ezért fontos, hogy tudják rangsorolni a szállítási határidő alapján az elkészítendő munkákat. Rugalmasnak kell lennie a munkavállalónak ebben a munkakörben, hiszen akár naponta érkezhet új információ a termelési területről, amely alapján újra kell terveznie a napi feladatait. 

Ehhez a munkához legjobb a logisztikus végzettség, de középfokú műszaki végzettséggel is betölthető legtöbb esetben. Mivel több szereplővel is kapcsolatot kell tartania a termeléstervezőnek, ezért a munka betöltéséhez elengedhetetlen a jó kommunikációs készség és külföldi cégek esetében az idegennyelv ismerete.

Projektkoordinátor

A projektkoordinátorok feladatai igen változatosak, attól függően, hogy melyik cégnél helyezkednek el. Ha építőiparban, akkor valószínű, hogy az építkezés összehangolását kell végezniük. Az is előfordulhat, hogy nem a teljes épületért, hanem csak egy részéért lesznek felelősek, például a nyílászáró szerkezetek beépítéséért. Ebben az esetben a műszaki jellegű kérdéseket kell ellenőrizniük, a munkafolyamatokat össze kell hangolniuk, és a helyszínen mindezeket irányítaniuk kell. Tartják a kapcsolatot a beépítőkkel, és a munkájukat ellenőrzik.

A munkakör betöltését gyakori, hogy nem kötik felsőfokú végzettséghez.

Műszaki előkészítő

Fontos a műszaki előkészítő feladata is a termékgyártás vagy kivitelezés során. Feladata az - attól függetlenül, hogy milyen profilú cégnél helyezkedik el -, hogy a gyártói, kivitelezői munkacsoport keze alá dolgozzon. Például, ha egy generálkivitelezéssel foglalkozó cégről van szó, akkor a kivitelezési projektek előkészítése, a költségvetés naprakészen tartása, pénzügyi kimutatások készítése, alvállalkozói szerződések kezelése fogja alkotni munkájának jelentős részét.

Legtöbb esetben szakközépiskolai végzettséggel betölthető az állás.

További középfokú végzettséggel betölthető munkalehetőség is megtalálható az állásgyűjtő oldalakon a most bemutatott néhány példán kívül, ezért érdemes végigböngészni ezeket is.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását