2024. április 29. - Péter

Hamilton már ötödikként is világbajnok Brazíliában

Az előző két évhez hasonlóan idén is a brazíliai szezonzárón dől el, hogy ki lesz a Forma-1-es világbajnok. A éllovas brit Lewis Hamiltonnak jövő vasárnap már egy ötödik hely is elég a diadalhoz.
2008. október 20. hétfő 11:47 - Hírextra
A McLaren-Mercedes versenyzője - aki egy napja megnyerte a sanghaji futamot - hét ponttal (94 p) előzi meg a Ferrari brazilját, Felipe Massát (87 p). Biztosan kettejük közül kerül ki az új vb-győztes, mivel a harmadik lengyel Robert Kubica 19 ponttal van lemaradva Hamilton mögött (75 p).

Hamilton 23 éves, 10 hónapos és 26 napos lesz az interlagosi GP napján, azaz a Forma-1 58 éves történetének legfiatalabb világbajnoka lehet. Jelenleg a spanyol Fernando Alonso vezeti ezt a listát: 24 éves és 58 napos volt első vb-címe megszerzésekor, 2005-ben.

A brit versenyző egy éve ugyancsak a legnagyobb vb-esélyesként vágott neki a Brazil Nagydíjnak: 107 pontja volt - a második spanyol Fernando Alonsónak 103, a harmadik finn Kimi Ra:ikkönennek pedig 100 -, ám váltóproblémák miatt csak hetedikként ért célba. Akkor a győztes Ra:ikkönené lett a trófea, mivel Alonso harmadik lett.
Hamilton a 2008-as világbajnok, ha:
-----------------------------------
- legalább ötödikként ér célba
- hatodik vagy hetedik lesz, Massa pedig nem nyer
- nyolcadik, vagy nem szerez pontot, míg Massa legfeljebb harmadik
Massa a 2008-as világbajnok, ha:
------------------------------
- nyer, és Hamilton legfeljebb hatodik, ebben az esetben pontgyenlőség lépne fel (97-97), ám a futamgyőzelmek aránya (6-5) Massának kedvezne
- második, Hamilton pedig legfeljebb nyolcadik, ebben az esetben is pontgyenlőség lépne fel (95-95), és mivel ugyanannyi futamot nyertek idén (5-5), a több második hely (3-2) Massának kedvezne
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását