2024. április 18. - Andrea, Ilma

Autóbérlés nehézségei és megoldások a leggyakoribb problémákra

Legyen szó városnézésről, üzleti célú utazásról vagy csupán komfortos közlekedésről, az autóbérlés hasznos szolgáltatás. Kezdő és tapasztalt autóbérlők számára is hasznos tippeket szedtünk össze, melyek segítenek elkerülni a leggyakoribb buktatókat.
2023. január 9. hétfő 07:46 - HírExtra

Leggyakoribb problémák, amivel autóbérlés során találkozhatsz

1. Extra költségek

Az autóbérlés előtt minden esetben érdemes tájékozódni a szolgáltatás díjairól. Ezzel elkerülhetők a költséges és kellemetlen meglepetések. A tarifák kapcsán például mindenképpen érdemes ellenőrizni, hogy a díjak tartalmazzák-e az autópálya matrica díját, vagy sem, nehogy meglepetésként érjen, hogy az autópálya-használatot nem fedezi a szolgáltatás díja és külön kerül felszámolára. 

Szintén érdemes megnézni a tankolási szabályzatot, valamint a biztosítást és az általa nyújtott fedezetet. Tankolás esetében az a jellemző, hogy tele tankkal hozzuk el és így is kell visszaadni a bérelt autót. A biztosítás kapcsán érdemes mindent fedező, teljes körű biztosítást vásárolni a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében.

A schillerrent.hu weboldalon keresztül történt foglalások esetén Magyarország bármelyik autópályája használható, ezt a bérleti díj tartalmazza. A biztosítás és annak feltételei is részletesen ki vannak fejtve.

2. Nem áll rendelkezésre a megfelelő okmány 

Gyakori nehézség a szükséges dokumentumok hiánya. Az alábbi okmányokat ne felejtsd otthon autóbérléskor:

- érvényes jogosítvány

- útlevél vagy személyi igazolvány

- hitelkártya vagy bankkártya: autóbérlés előtt érdemes ellenőrizni, hogy melyiket fogadja el a szolgáltató

3. Nincs lehetőség nyitvatartási időn kívül felvenni vagy leadni a kocsit

A nyitvatartási időn kívül landolt a repülőgéped? Késő estig szeretnéd használni az autót a leadás előtt? Kisebb vállalatoknál gyakran nincs lehetőség nyitvatartási időn kívül felvenni vagy leadni a kocsit. A Schiller Rent esetén extra díj ellenében bármikor leadható vagy felvehető a bérelni kívánt autó. Fontos, hogy erről minden esetben előzetes egyeztetés szükséges az illetékes irodánkkal. Repülőtéri felvétel esetén a járatszám megadása is kötelező.

4. Nem vezetheti más az autót

Több napos autóutat tervezel és többen szeretnétek vezetni a bérelt autót? Egyes cégek nem engedélyezik, hogy a bérlőn kívül más személy is vezesse az autót. A Schiller Rent extra díj ellenében lehetővé teszi másod vezetők számára is a gépjármű használatát. Ne felejtsd, a másodvezető adatainak is szerepelnie kell a bérleti szerződésen, így az ő érvényes személyes dokumentumait is be kell mutatni.

5. Nem vihető külföldre az autó

Rossz hírünk van azoknak, akik országokon átívelő utat terveznek bérautóval. Egyes bérleti szerződések megtiltják azt, hogy az autóval átlépheti az országhatárt. A Schiller Rent-nél határátlépési engedély megváltása esetén az EU tagállamaiba és Svájcba vihető ki a bérautó. A pontos részletekről tájékozódj a Schiller Rent weboldalán.

6. Nincs iroda a reptéren

Ha repülővel érkezel a fővárosba kényelmetlen lehet tömegközlekedéssel eljutni a bérautó átvételi pontjához.

A Schiller Rent irodája a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálján, az érkezési szinten található. A reptéri iroda pontos adatai:

- Cím: Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, 2B Terminál, Érkezési szint

- Tel: +36 20 770 7730

- E-mail: info@schillerrent.hu

- Nyitvatartás H-V: 08:00 – 20:00

7. Nem áll rendelkezésre a megfelelő mennyiségű összeg depozithoz

Autóbérléskor egy előre megjelölt összeget lefoglalnak a bankszámláról. Ezt feloldják az autó leadását követően: banktól függ, hogy mikor teszi újra elérhetővé ezt az összeget. Kellemetlen meglepetés lehet, amikor a szerződéskötést követően kiderül, hogy nem áll rendelkezésre a megfelelő mennyiségű összeg a depozithoz. Javasoljuk, minden esetben ellenőrizd a rendelkezésre álló összeget.

8. Nincs asszisztencia szolgáltatás

Régi és új autók esetén is előfordulhatnak műszaki problémák. Meghibásodás vagy baleset esetén kulcsfontosságú lehet az asszisztencia szolgáltatás. Fontos, hogy olyan vállalatot válassz, aki a nap egészében elérhető autómentő szolgáltatást biztosít a bérelt autóhoz. A Schiller Rent 0-24 órában elérhető asszisztencia szolgáltatást nyújt. A bérelt gépjármű dokumentumai között minden szükséges információ megtalálható arra vonatkozóan, hogy mi a teendő baleset, műszaki meghibásodás vagy lopás esetén. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását