2023. június 1. - Tünde

Észak-Magyarországon nőtt a legnagyobbat a foglalkoztatottság

Az észak-magyarországi régióban* növekedett a legnagyobb mértékben a foglalkoztatottsági ráta 2022 végére, 2,3 százalékponttal többen álltak alkalmazásban, mint egy évvel korábban – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal év eleji kimutatásából.
2023. április 26. szerda 12:14 - HírExtra

17 ezer fővel magasabb volt országosan a foglalkoztatottak átlagos létszáma 2022 decemberében, mint az ezt megelőző évben – közölte 2023 januárjában a Központi Statisztikai Hivatal. A közleményből kiderül, hogy annak ellenére, hogy a 15-64 évesek körében az észak-magyarországi régióban* volt a legalacsonyabb a foglalkoztatási ráta (70,1 százalék), ebben a térségben mérték a legnagyobb növekedést is, 2,3 százalékponttal álltak többen alkalmazásban a mért időszakban, mint 2021 decemberében. 

Ha kicsit arrébb tekintünk és az észak-alföldi régiót** vizsgáljuk, akkor azt látjuk, hogy ezen a területen Hajdú-Bihar megyében volt a legnagyobb a munkaerő-kereslet 2022-ben, összesen 155 300 főnek volt munkaviszonya az év során. Ezt követi Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 146 000 munkavállalóval, majd Jász-Nagykun-Szolnok megye, ahol 101 200 fő állt alkalmazásban tavaly. A KSH adataiból kiderül továbbá, hogy országosan növekedett az álláskeresés időtartama, míg 2021-ben átlagosan 8 hónapot töltött valaki munka nélkül, addig 2022-ben már 9 hónapba telt az elhelyezkedés. 

Felértékelődik ebben a piaci környezetben a munkaerő-kölcsönzők szerepe a régióban, akik gyorsítják a kereslet és kínálat találkozását. A Work Force HR szolgáltató Debrecenben évek óta segíti a munkaadók és munkavállalók egymásra találását, emellett márciusban Nyíregyházán nyitotta meg 9. irodáját az országban. 

Nagy hozzáadott értéket jelent az a fajta képesség és tapasztalat, amivel a nyitott pozíciók betöltését támogatni tudjuk. Szerteágazó erőforrásaink vannak és olyan tudásbázisunk, amivel az éppen leépítésre kényszerülő és a növekvő cégek közti munkaerőáramlást biztosíthatjuk. Ahogy országosan, úgy Debrecenben és Nyíregyházán is teljeskörű támogatást nyújtunk az álláskeresőknek: végigkísérjük őket a kiválasztási folyamaton, valamint a munkábaállást követően is segítünk nekik, ha igénylik. Céges buszjáratokat és szálláslehetőséget nyújtunk munkavállalóinknak, valamint HR koordinációt, HR tanácsadást és mentorálást is biztosítunk az álláskeresőknek” – mondta Czellecz Zoltán, a Work Force cégvezetője. 

Forrás: DeepInsight Creative
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását