2024. március 19. - József, Bánk

Állványok - jó barátok az építkezések során

Ha magasban való munkavégzésről van szó, akkor az állványok hasznos segítők, amelyek nélkül ma már szinte elképzelhetetlen a biztonságos munkavégzés. Nemcsak az emeletes házak külső, homlokzati elemeinek készítése során van ezekre szükség, hanem nagyon sokszor a belső folyamatok kivitelezése is messze hatékonyabb ezekkel. Éppen ezért alakult ki számos állványozási konstrukció vagy típus. Mindegyikben az a közös, hogy biztonságosabb velük minden.
2023. március 21. kedd 09:47 - HírExtra

Nélkülözhetetlen segítők

A JOSZERSZAM.com állványok számos változatát kínálja a weboldalát felkeresőknek az alap kőműves vasbakoktól kezdve, a bővíthető, azaz magasítható moduláris rendszerű állványokon át egészen a gurulóállványok több típusáig. De ebbe a kategóriába lehet besorolni a nagyon kedvelt ollós vagy akár csuklós emelőket is, hiszen ugyanúgy alátámasztással kerülhet általuk a szerelést végző a munkaterület közelébe. Magában a kosárban biztonságban végezheti jóval a talaj szintje fölött az éppen aktuális feladatát.

A homlokzati állványok pedig egy teljesen különálló kategóriát jelentenek az állványok népes családjában. Egész hatalmas állványrendszereket is össze lehet állítani az okosan kitalált összeállítási formákkal.

A leggyakoribb állványtípusok

A bakállványok az alacsonyabban végzendő munkafolyamatokhoz ajánlott segédek. 1-3 méteres magasságig szokás alkalmazni, falazáshoz és vakoláshoz nagyon hasznosak. A talpas létrás állványokat is főképp kisebb munkálatokhoz használják, itt már 4 méteres magasság is elérhető. A keretes állványokat pedig nagyrészt homlokzati munkálatokhoz alkalmazzák. 

Általában könnyen felépíthető elemekből áll ez az állványfajta, így egymáshoz nem kapcsolódó munkaállomások képezhetők a segítségükkel. Járófelületük sok esetben fa vagy fém anyagú lemez. A mobil vagy gördülő állványok nagyon hasznosak, rugalmasan változtatható a helyük. A csőállványok nagyon elterjedtek, moduláris állványok néven is hivatkoznak ezekre sok alkalommal. Erős, nagy teherbírású rendszerek képezhetők a segítségükkel. Tökéletesen használhatók mázoló- és falburkoló munkákhoz, épületek tatarozásához és felújítása során.

Függesztett állvány változatok

A magasból lelógó állványokat nevezzük így, igen kedveltek, mert nem kell hely számukra az aljzaton. Felállításuk előtt azonban életbevágó a tartandó tömeg pontos meghatározása, nehogy valami végzetes baleset történhessen.

Az állványzatok legtöbbjében az is remek, hogy nemcsak egy alkalommal lehet használni őket, hanem egymás után akár több alkalommal is. Hiszen ezeket az ideiglenes szerkezeteket a munka befejeztével szét lehet szerelni és az új építkezési helyszínen máris ismét fel lehet állítani. Azonban a tárolásuk eléggé helyigényes, a hosszas tárolás figyelmet kíván, ezért a legjobb, ha jó szervezéssel mindig átkerül azonnal egy másik magasságban történő munka helyszínére.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását