2024. március 29. - Auguszta

Az éltető fény

Talán az nem is kérdés, hogy minden növény, sőt minden élőlény esetében milyen fontos a megfelelő fénymennyiség ahhoz, hogy életben maradjon, egészséges legyen és fejlődjön. Úgy, ahogy az emberek esetében is sokszor kell mesterségesen pótolni a D-vitamint, nincs ez másként a növények esetében sem.
2023. március 17. péntek 10:24 - HírExtra

Mai írásunkban a kendert vesszük górcső alá, amelyet akár hivatalos “gyári”, akár otthoni körülmények között termesztenek, biztosan szükségük lesz extra fényforrásra.

Miért fontos a fény a kendernek?

Ha elolvasod, mennyi minden múlik a megfelelő fénymennyiségen, akkor egészen biztosan te magad is be fogsz szerezni egy Growlámpát a Grow Island fénytechnikai részlegéről.

Először is szögezzük le, hogy igencsak hatalmas jelentősége van annak, hogy mennyi fényt kap a kannabisznövény. Ha ugyanis 20-30 molPAR közti fényt kap a növény, akkor a virágtermelése fokozódik, 30-40 molPAR között kiegyenlítődik, míg afölött csökkenő tendenciát fog mutatni a virágtermelés. Ebből talán látszik, hogy mennyire fényérzékeny növényről beszélünk, és mennyire komolyan kell venni a gondozását.

Fontos utánajárni annak, hogy a három létező típusból melyik lesz számodra és a növényed számára a tökéletes termesztőlámpa, bár fontos megjegyezni, hogy sokan kombinálják is a különféle típusokat.

Más erősségű izzó kell az otthoni, más a kereskedelmi termesztéshez, így ezeket sem árt figyelembe venni, de az sem mindegy, hogy mennyi növény jut egyetlen fényforrásra.

Ha csak a hasznát szeretnéd kiélvezni…

Az sem meglepő, több szempontból sem. Sőt, megnyugtatunk, a legtöbb ember pontosan így van ezzel, de akár azért is meghiúsulhat a termesztés, mert nem minden országban minősül legális tevékenységnek.

Egyrészt valóban nagyon igényes növényről beszélünk, nem lehet félvállról venni a termesztését, és igencsak költséges is tud lenni, főleg, ha esetleg még szakember segítségét is igénybe kell venned a fények kialakításában.

Ezért aztán a Grow Island kínálatában már a késztermékeket is megtalálod, amelyet kereskedelmi célból gyártottak hipermodern steril körülmények között. Érdemes olvasni a gyártók oldalait, mert sokszor beengedik a felhasználókat a kulisszák mögé, mégha csak virtuálisan vagy csak írásban is. Ott ugyanis látni fogod, hogy micsoda gondot kell fordítani a növényre ahhoz, hogy valóban minőségi CBD olaj készüljön belőle.

A fény növénye

Nem véletlenül jelenti maga a kannabisz szó azt, hogy a fény növénye, hiszen ahogy a fentebbiekből is kitűnik, kardinális jelentősége van a fény színének, mennyiségének, erősségének abban, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű virágokat hozzon ez a kincset érő növény.

Ha nincs kedved vesződni vele, akkor bátran tekintsd meg a Grow Island teljes kínálatát, és válaszd ki azokat a kenderszármazékból készült termékeket, amelyeket akár csepp, akár kozmetikum formájában fogyasztani szeretnél, hogy szervezetedet megtámogasd a jótékony hatásával.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását