2024. április 26. - Ervin

Így kapnak jutamat a tankerületi vezetők

Tóth Endre ma reggel újabb tankerületi vezetők jutalmait hozta nyilvánosságra a Facebook-oldalán. Most azoknak a tankerületi igazgatóknak a tavalyi motivációs elismerését írta meg, akik korábban a Fideszben politizáltak, illetve igazgatóként a Fidesz kampányát segítették.
2022. november 21. hétfő 13:49 - HírExtra

Tóth Endre szerint Rábel Krisztina, aki 1 590 000 forintot kapott tavaly, a 2019-es önkormányzati választáson még a Fidesz színeiben indult egy XX. kerületi választókerületben, és bár egyéniben kikapott, listáról beülhetett a képviselő-testületbe.

 A Momentum politikusa megemlíti, hogy bár Rábel neve került a közbeszédbe, fideszes politikusi múltjával nincs egyedül az országban. Mint írja, jelenleg vele együtt összesen 6 olyan tankerületi igazgató van, aki megbízatása előtt a Fidesz politikusa volt. Vagyis minden 10. tankerületi igazgató a kormánypárt padsoraiból kerül ki. 

Sági István, a karcagi tankerület vezetője 2010 és 2014 között fideszes országgyűlési képviselő volt, tavaly pedig 2 080 000 forint motivációs elismerést kapott. Käszné Lebő Zsuzsanna, a mohácsi tankerület igazgatója 2014-ig Mohács fideszes alpolgármestere volt, ő szintén 2 080 000 forint jutalmat kapott. Simon Tibor, a salgótarjáni tankerület vezetője 2016-ban időközi polgármester-választáson indult a Fidesz színeiben, hűségét 1 590 000 forinttal jutalmazták egy éve. 

Bognár László, a szigetvári tankerület vezetője Pécs fideszes önkormányzati képviselője volt tankerület vezetői megbízatása előtt. Motivációs jutalma 1 530 000 forint volt. Fenyvesi Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje pedig nemrég került kinevezésre a balatonfüredi tankerületi élére. 

A képviselő mai posztjában azokról is ír, akik közeli családtagjaik révén kötődnek a kormánypártokhoz: Gruberné Kis-Pál Andrea, a siófoki tankerület vezetője, Gruber Attila, volt fideszes parlamenti képviselő és siófoki polgármester-jelölt ex-felesége tavaly ilyenkor 1 500 000 forintot kapott. Nagyné Barna Orsolya, a balassagyarmati tankerület igazgatója, a Nógrád megyei közgyűlés fideszes alelnökének, Barna Jánosnak a testvére, Tóth adatigénylése alapján, 2 120 000 forinttal lett gazdagabb.

 Az oktatáspolitikus tegnap a legtöbb jutalmat kapó 10 tankerületi igazgató jutalmát hozta nyilvánosságra.

Közösségi médiában publikált posztjából kiderül, hogy legtöbb pénzt a Debreceni Tankerületi Központ korábbi vezetője, Pappné Gyulai Katalin kapta, pontosan 2 500 000 forintot. A képviselő megjegyzi, Pappné 10 éven át vezette a tankerületet és nevéhez több botrány is kapcsolódik. A legemlékezetesebb ezek közül az volt, amikor 2018-ban pedagógusnapon a "Nemzedékek jövőjéért” díjjal tüntette ki a közgazdász végzettségű Kósa Lajos, fideszes országgyűlési képviselőt.

Tóth Endre hozzáteszi: „Szép nagy összegek ezek, főként, ha a közoktatásban uralkodó általános alulfinanszírozottságra tekintünk. A legmagasabb jutalom összege több mint egy kezdő pedagógus 8 havi bruttó bére. Ennél igazságtalanabb jutalmazási rendszert kitalálni is nehéz lett volna az oktatásban.”

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását