2024. március 19. - József, Bánk

Korrupcióval gyanúsítják a minisztert

Korrupcióval gyanúsítja Adrian Chesnoiu román mezőgazdasági minisztert az ügyészség - közölte csütörtökön a Digi24 hírtelevízió a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) közleményére hivatkozva.
2022. június 23. csütörtök 16:11 - HírExtra

A minisztert a DNA egyes vezető állások betöltésére kiírt versenyvizsgák trükközésével gyanúsítja. A vádhatóság szerint a szociáldemokrata politikus arra utasította az egyik beosztottját - aki a vizsgáztató bizottság tagja volt -, hogy adja át a vizsgatételek egy részét az egyik bizalmi emberének. Így az általa preferált jelöltek sikeresen vizsgázhattak a meghirdetett vezetői állásokra. A DNA azzal a kéréssel fordult a főügyészhez, hogy kezdeményezze a politikus képviselői mentelmi jogának a megvonását, mely lehetővé teszi az ügy kivizsgálását.
    
A DNA nem közölte a miniszter nevét, de a román sajtó ügyészségi forrásokra hivatkozva jelentette, hogy a vizsgálat Adrian Chesnoiu mezőgazdasági minisztert érinti.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását