2024. március 19. - József, Bánk

Száguld a Frankfurt

Az Eintracht Frankfurt a londoni Chelsea (2018/2019) és a spanyol Villarreal (2020/21) után a harmadik csapat, amely úgy nyerte meg az Európa-ligát, hogy az adott szezonban veretlen maradt - írta a német együttes sikerét követően a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).
2022. május 19. csütörtök 11:57 - HírExtra

A frankfurti alakulat, amely a szerda esti sevillai döntőben 1-1-es döntetlent követően tizenegyespárbajban 5-4-re diadalmaskodott a skót Glasgow Rangers felett, hét győzelemmel és hat döntetlennel bizonyult a 2021/2022-es idény legjobbjának. Ráadásul az Eintracht mind a 13 mérkőzésén szerzett gólt, ez a második ilyen eset 2009 óta, amikor a tornát átkeresztelték Európa-ligára. Korábban - a 2018/2019-es szezonban - a Chelsea volt eredményes a csoportkörtől a döntőig valamennyi meccsén.
    
A német gárdát irányító Oliver Glasner lett az első, jelentős európai futballtrófeát nyerő osztrák edző Ernst Happel óta, aki 1983-ban a Hamburgot vezette győzelemre a Bajnokcsapatok Európa Kupájában (BEK).
    
Az IFFHS kimutatása szerint az 1993/1994-es UEFA Kupában legeredményesebb holland Ronald Koemant követően James Tavernier, a Rangers csapatkapitánya tudott védőjátékos létére gólkirálya lenni egy kontinentális sorozatnak. A 30 éves angol labdarúgó a 2021/2022-es Európa-ligában hét találatot szerzett, a hetediket a három magyart is foglalkoztató RB Leipzig elleni elődöntőben, a glasgow-i visszavágón Gulácsi Péter kapuját bevéve.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását