2024. április 23. - Béla
Az orosz-ukrán háború harci zónája már a a keleti területekre terjedt át. Az oroszok által elhagyott főváros környéki területeket az ukrán csapatok visszafoglalták. Zelenszkij szerint nem ezek a szankciók nem elégségesek.
2022. április 7. csütörtök 07:55 - HírExtra

Az oroszok át akarják venni az ellenőrzést a teljes Donbasz régió felett. Az ukránok arra biztatják az ott élőket, hogy mielőbb hagyják el a térséget.

Az Egyesült Államok megerősítette, hogy Oroszország az összes csapatát kivonta a Kijev és Csernyihiv melletti régiókból, mivel a háború fókusza keletre tolódik át. Az elmúlt napokban az ukrán haderő visszafoglalta a korábban orosz megszállás alatt lévő településeket. 

Brutál bomba

Orosz és oroszbarát források szerint az orosz légierő egy FAB-3000-es légibombát készül ledobni az Azovstal üzemre, arra a létesítményre Mariupol körül, melyet az ukrán Azov nemzeti gárdista alakulata még mindig nagy erőkkel véd. A bomba láthatólag nincs éppen túl jó állapotban, valószínűleg az 1950-es évek végén készült. Orosz források szerint egy Tu-22M3-as stratégiai bombázóval akarják célba juttatni.

A fegyver bevetésével kapcsolatosan még oroszbarát források is azt írják, hogy „nem biztos, hogy a legokosabb dolog,” mivel semmilyen célkövető rendszerrel nem rendelkezik, ellenben hatalmas pusztításra képes.

Civil áldozatok

Egy helyi tisztviselő szerint több mint 400 ember eltűnt Hosztomel városából. A város Bucsával és Iprinnyel együtt az ukrán főváros elleni orosz offenzíva kereszttüzébe került.

A túlélők beszámolói még mindig szivárognak Bucsából, ahol több száz civilt öltek meg az orosz katonák. Oroszország tagad, Ferenc pápa elítélte a civilek lemészárlását.

Szankcióháború

Zelenszkij elnök csütörtök reggel bírálta az Oroszországgal szembeni nemzetközi szankciókat, amelyek szerinte túl gyengék, ezért jóváhagyják, hogy a megszállók folytassák a támadást.

Az Egyesült Államok újabb szankciókkal sújtotta Oroszországot és Putyin belső körét – köztük az elnök két felnőtt lányát is.

Az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok is vagyonbefagyasztást rendelt el Oroszország legnagyobb bankja, a Sberbank ellen.

Forrás: portfolio.hu, 24.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását