2024. április 20. - Tivadar

Home office közben utaznánk? Ezekre figyeljünk oda!

A home office manapság egyre népszerűbb foglalkoztatási formává vált. Egyre többen dolgoznak a saját házuk melegéből, ebből adódóan pedig bizony már sokan megtehetik, hogy az otthoni munkavégzést egy wellness szállóban folytassák pár hétig, kvázi digitális nomádként. Viszont érdemes pár apróságra odafigyelni azért, hogy valóban produktív és kényelmes munkát végezhessünk a pihenés közben is.
2022. március 28. hétfő 08:07 - HírExtra

A megfelelő laptop kiválasztása

Ha még nincs laptopunk, akkor érdemes erre az alkalomra már alapvetően olyat választani, ami tökéletes lehet a home office feltételeinek. Nem kell megijedni az áraktól. A home office munkagépnek nem kell feltétlenül egy Macbook Pro modellnek lennie ahhoz, hogy megfelelően működjön, hacsak nem 3D tervezők vagyunk, vagy grafikus dizájnerek. 

Minden más esetben bőven elég lesz egy strapabíró középkategóriás modell is. Viszont mindenképp nézzük meg, hogy az akkumulátora elég sokáig kitart-e, továbbá mennyire nagy az adott laptop tárhelye. Ez a kettő lesz ugyanis a teraszon, vagy a medence mellett töltött munkaidő alapja.

Osszuk ketté a pihenést és a szórakozást

Sokan attól tartanak az ilyen home office kiruccanások alatt, hogy hamar elcsábulnak a pihenés élvezete felé, és nem fogják tudni teljesíteni a munkahelyei elvárásokat. Ezzel semmiféle problémánk nem lesz, ha megfelelően osztjuk ketté az időnket. Mondjuk pont úgy, ahogyan a munkahelyünkön tennénk, vagy épp két munkaidő között beiktatunk egy pár órás pihenőszünetet. Fontos viszont, hogy a szobánkat és a szállodát megfelelően válasszuk ki.

Home office barát szálloda

Fontos szempont továbbá, hogy olyan szállodába menjünk pihenni, ami lehetőleg felnőttbarát. Ez azt jelenti, hogy különféle dolgozószobákkal, és külön területekkel kívánják azon vendégek nyugalmát biztosítani, akik dolgoznak, vagy egyszerűen csak pihenni szeretnének. 

Az ilyen területek gyerekmentes övezetek, tehát kifejezetten a csend és a koncentráció az uralkodó. Azt is érdemes tudnunk, hogy egyes szállodákba a családosok járnak főleg, más helyekre pedig dolgozó felnőttek. Ezt mindenképp csekkoljuk le az adott hotel oldalán mielőtt szobát foglalnánk. A munkaidőben azért szükségünk lesz a csendre valamennyire, ezért figyeljünk oda, milyen szállodát választunk.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását