2024. április 20. - Tivadar

Mit érdemes tudni a kollagén kapcsán?

A kollagén a testünk legfontosabb kötőszövete. Továbbá alkotója a hajnak, körömnek, izomnak, az ízületi porcoknak és a bőrnek is. Lényegében az egész testünkben jelen van, összetartja a csontokat, és biztosítja a rugalmasságukat.
2022. március 18. péntek 07:22 - HírExtra

Jelenléte tehát kiemelten fontos, és az sem mindegy, hogy milyen mennyiségben fordul elő a szervezetben. Testünk nagyjából 25 éves korunkig termeli a kollagént, majd évről évre csökkenti az előállítását, végül pedig teljesen megszűnik. Mivel hiánya idővel megmutatkozik a haj, bőr, de még az ízületek állapotán is, így a kellő utánpótlásról külsőleg kell gondoskodnod.

A HerbaStar munkatársai ebben a cikkben az egyik legpraktikusabb módszert mutatják be, amivel megelőzheted tested külső-belső öregedését.

Egyél kollagént!

A kollagén egy fehérje, ami az állati szervezetben is megtalálható. Csakhogy az állatoknak sem minden részében, és nem egyforma mennyiségben van jelen. A kollagénben leggazdagabb ételek azok, amik tartalmazzák a porcot, bőrt, porcogót, belsőségeket. Tehát egy jó húslevestől nemcsak átmelegedsz, esetleg a náthádat vagy a másnaposságodat kezelheted, hanem a kollagénraktáradat is feltöltöd. A pacal- vagy körömpörkölt kifejezetten hatásos erre a célra, de jó adag kocsonyát is bevághatsz.

Az étkezéssel bejuttatott kollagén fehérje kevésbé tud hasznosulni, ezért sajnos csak akkor lesz elég ezeknek a gyakori fogyasztása, amikor még csak lassuló fázisban tart a leállási folyamat. 30-35 éves korban viszont már érdemes a pótlással komolyabban foglalkozni, és más lehetőségeket keresni a kívülről történő bevitelre.

Hidrolizált kollagén

A kollagén alapvetően egy nagyon hosszú aminosavlánc, ezért, hogy könnyebben meg tudjuk emészteni, vizes eljárással, azaz hidrolízissel kisebb részekre bontják. Ezután leszűrik a kapott folyadékot, ami aztán megkapja végső halmazállapotát, por lesz belőle.

A piacon többféle étrend-kiegészítővel lehet találkozni, a klasszikus por mellett megtalálhatók a kapszulák / tabletták, valamint folyadék is. Sajnos ez utóbbi hamar megromlik, ezért minél előbb el kell fogyasztani felbontás után. A másik két fajta nem ennyire érzékeny.

Előzd meg az ízületi fájdalmakat, a korai ráncosodást 100%-ban természetes, hidrolizált kollagén használatával, amit a HerbaStar webáruházból megrendelhetsz.

1 tabletta = 1 adag por?

Bár a tablettákhoz vagyunk szokva, így azok lenyelésében van rutinunk, érdemes megnézni a por forma előnyeit is. Semmivel sem nehezebb beilleszteni a napi rutinba, hiszen a reggeli teáddal vagy gyümölcsleveddel összekeverheted. Az íze teljesen semleges, így nem kell attól félned, hogy rossz ízű löttyöt kell meginnod éhgyomorra. Mégis, egy mérőkanálnyi adaggal 10.000 mg hatóanyagot tudsz bejuttatni a szervezetedbe, míg két kapszula lenyelésével nagyjából 1000 (!) mg-ot. A napi ajánlott mennyiség a szakértők szerint 30 éves korig 5 g, 30 és 50 éves kor között 10 g, míg afelett a 15 g-ot tartják szükségesnek.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását