2024. március 29. - Auguszta

Festés utáni takarítási tippek és tanácsok takarítóktól

A festés utáni takarítás nem egyszerű feladat, ebben a cikkben most takarítók írták le tapasztalataikat, tanácsaikat, hogyan tudjuk egyszerűbbé tenni a festés utáni takarítást.
2022. március 11. péntek 14:01 - HírExtra

Semmi sem javíthat fel olyan gyorsan egy szobát vagy teret, mint a festés. Persze semmi sem csinálhat ilyen gyorsan ekkora rendetlenséget sem! Annak érdekében, hogy ne töltsön több időt a takarítással, mint a festéssel, összegyűjtöttük az általunk ismert legjobb takarítási tippeket - profiktól, akik ezt minden nap csinálják. Tanulmányozza és használja tetszés szerint!

- Készüljön fel a festésre! Használjon takarófóliát és tartson kéznél egy nedves ruhát vagy szivacsot, hogy azonnal le tudja törölni a festékcseppeket! Használjon festőszalagot a festeni nem kívánt szegélyfelületek védelmére. Ezt jól nyomjuk rá a felületre, hogy tökéletesen tapadjon, így minimálisra csökkentve a festék elfolyását. A festőszalagot távolítsa el, mielőtt a festék megszárad! Ezzel szép és éles festékvonalat kap, anélkül, hogy az feltöredezne. Ha a festék megszáradt, egy borotvakéssel finoman vágja végig a szalag/festék szélét.

- Azonnal tisztítson meg minden festőeszközt a festéktípusnak megfelelő tisztítószerrel. Az olajalapú festékhez használt hengereket dobja ki.

- Ha a festés előtt nem tudott mindent letakarni és a festék cseppeket sem tudta időben feltörölni, akkor sem kell megijedni. Csupán a következő takarítószerekre lesz szüksége: kaparó, dörzsi szivacs, rongyok, porszívó, felmosó szett, ablaktisztító, súrolószer és hígító. Ezeket érdemes már a festés előtt beszerezni, de hígítóra csak akkor lesz Önnek szüksége, ha a festés nem vízbázisú festékkel történt. Az oldószerrel hígított festékeknél használjon puha kendőt és terpentint vagy ásványi alkoholt a rászáradt festékcseppek felpuhítására és eltávolítására. Ezután ismét menjen át a területen meleg vízzel és mosószerrel.

- A takarítást mindig fentről kezdjük, vagyis az ablakokat és az ajtókat kell először letakarítani. Az ablakok takarítása esetén, hogy minden könnyebben lejöjjön, és ne kelljen hosszú órákig szenvedni a megszáradt cseppekkel, jó minőségű kaparóra van szüksége! Ugyanezt a kaparót a padló esetén már óvatosabban kell használni, azt inkább súrolószerrel érdemes takarítani.

- A takarófóliák esetében, ha mindent lefedett, akkor elegendő azokat kidobni, és a bútorokat portalanítani.

Nem számít milyen festékeket használt a munka során, a megfelelő tisztítás elengedhetetlen a festési munkálatok után. Ügyeljen arra, hogy a festési ütemtervben elegendő időt hagy a cseppek és a szerszámok tisztítására. A jó minőségű festőeszközök évekig kitartanak, amíg minden használat után megfelelően tisztítja azokat.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, amennyiben további információra van szüksége a festés utáni takarítással kapcsolatban. Szakértőink örömmel válaszolnak minden kérdésére!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását