2024. április 24. - György
Megugrott az olajár; Kijevben viszonylagos nyugalomban telt a hétvége. Az oroszok lövika a civileket is a humanitárius folyósokon. További nagy cégek vonulnak ki Oroszoszágból.
2022. március 7. hétfő 08:16 - HírExtra

Legjobb esetben is hétfőn kerülhet sor a tárgylások harmadik fordulójára Oroszország és Ukrajna között, miközben az orosz csapatok egyre hevesebben támadják az ukrán nagyvárosokat és a környező településeket, a menekültek száma pedig gyorsan emelkedik.

Csak a Lengyelországba menekült ukránok száma már meghaladta az egymilliót, ezért az ország vezetése további uniós támogatást kér a határmenti országoknak.

Zelenszkij ukrán elnök szerint a héten dől el Kijev sorsa.

Vlagyimir Putyinnal sorra egyeztetnek a világ vezetői, akik arra próbálják rábírni, állítsa le az Ukrajna ellen folytatott háborút, amelynek egyre több civil is áldozatául esik. Volodimir Zelenszkij pedig újra légtérzárat követel, miután az oroszok megtámadtak egy ukrán repülőteret és hadiüzemek lerombolását helyezték kilátásba.

Az orosz–ukrán béketárgyalásokon ugyan megállapodás született arról, hogy humanitárius folyosókat létesítenek Irpinynél, amelyeken keresztül a civilek elhagyhatják a háborús területet. Videófelvételek alapján viszont az oroszok nem tartották be a tűzszünetet, lövik a városból menekülő civileket.

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) aggódik amiatt, hogy ukrajnai források szerint az orosz erők korlátozták az ország délkeleti részén fekvő Zaporizzsjai területen található atomerőműben dolgozók kommunikációját a külvilággal. Franciaország már jódtablettákat küld Ukrajnába arra az esetre, ha a harcok során nukleáris baleset következne be.

A hétvégi fejleményekre élesen reagálnak a befektetők: tovább menetel a svájci frank és a dollár az euróval szemben, az olaj árfolyama pedig rég nem látott szinteken jár.

A KPMG és a PwC bejelentette, kivonulnak Oroszországból, míg az American Express felfüggesztette oroszországi műveleteit.

Forrás: Portfolio.hu; CNN
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását