2024. március 19. - József, Bánk

Digitális uniós tb-kártya jöhet

Az Európai Parlament hétfő esti plenáris ülésén az európai társadalombiztosítási kártyáról, illetve a digitális európai tb-szám bevezetéséről tartott vitát.
2021. november 23. kedd 11:27 - HírExtra

Kósa Ádám, a Fidesz EP-képviselője hozzászólásában emlékeztetett, a közös informatikai rendszer kialakítása nélkül kivitelezhetetlen a digitális tb-kártya ötletének hatékony megvalósítása. Kiemelte, hazánk azon hét tagállam között szerepel, akik már sikeresen megvalósították a technikai elvárásokat. 

Kósa rámutatott: „A közelmúltban az Európai Bizottság is elismerte Magyarország kiemelkedő teljesítményét, amiért maradéktalanul kiépítette a határon átnyúló adatcsere feltételeit biztosító elektronikus rendszert.” Mivel azonban az EU 27 tagállama közül ez még csak hét országban valósult meg, Kósa feltette a kérdést: „Hogyan legyen közös EU-s  tb-szám, ha nincs meg a közös informatikai rendszer?” 

A képviselő felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy a nyugat-európai országok polgárai gyakran vádolják azzal a Kelet-Európából érkező munkavállalókat, hogy elveszik a munkát előlük és lenyomják a béreket. „Egy EU tb-kártya bevezetése világosan megmutatná, hogy a kelet-európaiak igenis tisztességesen vállalnak munkát más tagállamokban” - mutatott rá Kósa. 

A fideszes képviselő hozzátette: „Elengedhetetlen, hogy az Európai Bizottság olyan elvárásokat támasszon a tagállamokkal szemben, melyek hatékony, valós megoldást adnak a személyek szabad mozgásának védelmére és nem mélyítik tovább a keleti és nyugati tagállamok közötti konfliktust.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását