2024. március 19. - József, Bánk

Jobbik: ideje megmenteni a munkahelyeket

"Pontosan tudja mindenki, hogy Orbánéknak addig fontos a magyar munkavállaló, amíg a szakképzettségével dicsekedve olcsón ki lehet ajánlani. Ha a milliárdokkal kibélelt stratégiai partnercégek becsapják őket, a munkavállalókat és mindenkit, akkor két sülthal között legfeljebb műfelháborodásra telik" - írja közleményében a Jobbik.
2021. október 21. csütörtök 12:14 - HírExtra

A Jobbik közleménye:

"Orbán sosem rejtette véka alá, hogy számára a látszat a fontos, a stratégiai megállapodásnak álcázott mutyi, sőt odáig merészkedett, hogy a munka törvénykönyvének passzusait is a magyar melósokban olcsó és túlóráztatható gépsort látó multicégek szája íze szerint görbítette. Öröm az ürömben, hogy a rabszolgatörvényként megismert felháborító cinizmusnak „köszönhetően”, az ellenzéki pártok rájöttek, hogy az Orbán-rezsimet csak összefogással lehet leváltani. Valószínűleg senki nem gondolta a tüntetésekben kifejeződő elégedetlenség idején, hogy 2021 őszén közös programmal, közös miniszterelnök-jelölttel állhatunk a választók elé, reális alternatívát állítva a fennálló rezsimmel szemben.

Ami viszont a cinizmus csúcsa, hogy az Orbánnal a minap még békésen süllőt sütögető Lázár Jánost rántják elő a cilinderből, hogy ugyan háborodjon már fel, mert a kormány egyik stratégiai partnere úgymond „becsapott” gyakorlatilag mindenkit, és óriási leépítésre készül. A Fidesz-kormány által 10 milliárdokkal kitömött Continental makói üzeméből az év végéig 140 embert bocsátanak el. Úgy, hogy egyébként csak idén már kirúgtak 100 dolgozót.

Felháborodnak ahelyett, hogy lesülne a bőr a képükről: legutóbb júniusban hencegett vele Szijjártó Péter külgazdasági miniszter, hogy újra megdobják a nevezett céget 1 milliárdos támogatással, úgymond „magas hozzáadott értékű munkahelyteremtésre” hivatkozva.

De valójában felháborodni most egyedül a magyar adófizetőknek van joga – minden okuk meg is van rá. Orbánék viszont másra kaptak megbízatást: a cselekvésre. A kormányoldal gyakran hangoztatott érve, hogy a piac bízik a magyar gazdaságban. Jó lenne ennek végre kézzelfogható bizonyítékát is látni!

A néppárti Jobbik felszólítja Orbánt, hogy fejezze be az álszent sajnálkozást, és ne hagyja magára a magyar munkavállalókat. Ezenfelül a béruniós programunknak megfelelően a multinacionális vállalatoktól elvárjuk, hogy a megannyi támogatásért cserébe fokozatosan kezdjék el felzárkóztatni a béreket az uniós átlaghoz, és még véletlenül se leépítésekben gondolkozzanak – a magyar adófizetők pénzét ugyanis kifejezetten munkahelyteremtésre kapták."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását