2024. március 19. - József, Bánk

Horvát bérgyilkosokat fogtak Győrben

Két, Horvátországban, Olaszországban és Szlovéniában elkövetett fegyveres leszámolásokban érintett férfit fogtak el a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai kedden Győrben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu-n.
2021. október 21. csütörtök 08:12 - HírExtra

A különösen veszélyes horvát nemzetiségű 45 éves férfit és 25 éves társát azzal gyanúsítja a szlovén hatóság, hogy 2020. május 26-án Szlovéniában, Nova Gorica városban egy bár előtt több lövést adtak le egy helyi lakosra azért, hogy megöljék. A sértett elmenekült és elrejtőzött, így a férfiak nem jártak sikerrel.  
    
A szlovén rendőrség információja szerint a két ember több, Horvátországban és Olaszországban elkövetett leszámolásos bűncselekménnyel hozható összefüggésbe. Mindkét férfi felkerült az Európa legkeresettebb bűnözőit tartalmazó listára. Felkutatásukba a szlovén rendőrség célkörözési egysége is bekapcsolódott.
    
A nyomozás információi szerint a szökevények Magyarországra menekültek, ezért szlovén felkérésre a hajszába a KR NNI is csatlakozott azzal a feladattal, hogy derítse fel tartózkodási helyüket és fogja el őket.  
    
A KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya a szlovén társszervekkel együttműködve rövid időn belül a szökevények nyomára akadt.
    
Tekintettel arra, hogy különösen veszélyes bűnözőkről volt szó, elfogásuk a Terrorelhárítási Központ segítségével történt. A TEK Műveleti Igazgatóságának munkatársai 2021. október 19-én délután mindkét horvát férfit elfogták Győrben. A magyar rendőrök - a szlovén európai elfogatóparancs alapján - őrizetbe vették őket, kiadatásukról a bíróság később dönt.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását