2024. április 20. - Tivadar

Sorscsapások után összefogás

A gyulaji tragédiák életben maradt hozzátartozóit, gyerekeket hathatós összefogással segíti a szélesebb közösség.
2021. október 11. hétfő 12:34 - HírExtra

Tragikus autóbaleset áldozata lett három fiatal unokatestvér alog két hete csütörtökön, Somogy megyében. Öten ültek az autóban, esős úton megcsúszva kamionnak ütköztek, autójuk kettétört, hárman a helyszínen életüket vesztették, kettőjüket súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. 

Utóbbiak közül az egyikőjük életét sajnálatos módon nem sikerült megmenteni, a baleset után egy héttel feladta a szervezete a küzdelmet, és a kórházban elhunyt. A baleset egyetlen túlélőjét intenzív osztályon ápolják. Az áldozatok közül a legidősebb két gyermeket hagyott hátra, de a fiatalemberek kenyérkeresők voltak, így számos nagycsalád is érintett a tragédiában.

A szerencsétlenség híre teljesen megrázta Gyulajt, a balesetet szenvedett fiatalok községét, hisz a körülbelül ezer fős településen majd mindenki ismeri a másikat: rokoni, baráti, vagy legalább is ismerősi kapcsolatban állnak egymással a lakosok. Tetézte a sorscsapást, hogy a baleset napjának estéjén tragikus hirtelenséggel elhunyt egy gyermekeinek épp vacsorát készítő anya Gyulajon, minden előjel nélkül. Így több gyermek maradt félárván a községben, hisz épp egy éve vihar csapott le Gyulajra és rongált meg súlyosan házakat.

Összetartás

A község viszont összetartó, ha baj van, a lakosok segítenek egymásnak. Ennek az összefogásnak fő pillére és szervezője az igen aktív helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Szatmári István, és a helyi önkormányzat polgármestere, Selmeczi László , akik azonnal megszervezték a segítséget a súlyos veszteséget szenvedett családoknak, beleértve nemcsak a kenyérkereső férfiakat balesetben elveszítőknek, hanem a hirtelen elhunyt édesanya családjának is.

Az elnök és a polgármester széleskörű, azonnali segítségnyújtást valósítottak meg, a rendőrséggel, az országos roma vezetőkkel és képviselőkkel, a Somogy Megyei Áldozatsegítő Szolgálattal, magánszemélyekkel, és egyházakkal, mint például a helyi Magyar Máltai Szeretetszolgálattal. 

A fővárosból is érkezett adomány, Szatmári felhívta segítségért a szcientológia önkéntes lelkészek vezetőjét is, hisz ők már több ízben támogatták a gyulaji rászorulókat. A tragédia hallatán ők azonnal gyűjtést szerveztek, és a veszteséget szenvedett minden családnak egy nagy adag tartós élelmiszert, a gyereknek pedig tanszereket, játékokat és édességeket szállítottak Budapestről Gyulajra.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását