2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Elektromos autók töltése: hol és hogyan?

Az elektromos autók töltése ma még nem annyira gyors, mintha egy benzinkútnál üzemanyagot tankolnánk a belső égésű motorral hajtott autónkba. De az is igaz, hogy robbanómotoros autónkat nem tudjuk pl. otthon tankolni, mert nincs mindenkinek a garázsában egy benzinkút. Ugyanakkor az elektromos meghajtású autók akkumulátorát akár a garázsban is feltölthetjük az elektromos hálózatról.
2021. augusztus 12. csütörtök 12:04 - HírExtra

 Ebben a cikkben összeszedtem neked, hogy milyen lehetőségeid vannak a töltésre, ha villanyautóval közlekedsz. Lássuk!

Elektromos autó töltése otthon

Az elektromosság mindenhol velünk van, az életünk szerves része, sőt már alig tudunk meglenni nélküle. Viszont épp ezért teljesen körülszövik az életünket az elektromos vezetékek, azaz gyakorlatilag bárhol elérhető egy kis áram, ha nagyon akarjuk. Épp ezért még szép, hogy az otthoni lehetőséggel kezdjük, mely egy kiváló opció mindenki számára az olcsó feltöltéshez. Szereltess be egy fali töltőt a garázsodba, és esténként máris vissza tudod tölteni a nappal elfogyasztott áramot.

Ráadásul teheted ezt 100%-ban zöld energiával, környezetbarát módon is, napelemekkel. Tetess fel napelemeket a házad, garázsod tetejére, és élvezd a napenergiát. Ha így töltöd az autód, akkor nem csak környezetbarátabb, de a befektetésed megtérülési idejét követően ingyenessé is válik az energia. Amit nem használsz fel az autódba, azt fel tudod használni valami másra.

Töltés útközben

Ez persze nem azt jelenti, hogy menet közben nő az akkumulátorok töltöttsége, bár már ilyen irányú kísérletekről is hallani. Már 2019-ben eljutottak oda, hogy aszfalt alá telepített indukciós panelekkel sikerült tölteniük egy elektromos autót, menet közben! Gondolj csak bele, hogy mennyi lehetőséget rejt ez a technológia, ha továbbfejlesztik és elterjed.

De most nem erről akarok beszélni, hanem az útközben elérhető elektromost töltőállomásokról. Bár ezek sokkal többe kerülnek, mint az otthoni megoldások (az ingyenesnél csak drágább létezik), de sokkal gyorsabbak is. Ezek hálózatát folyamatosan fejlesztik. Sőt, a legfrissebb hír, hogy várhatóan 2022-től már a Tesla Superchargerek is megnyílnak más márkák autói előtt is.

És ha már Tesla. Azt tudtad, hogy már Magyarországon is vásárolhatsz akár készletről is Tesla Model 3-at? De ha már típus vagy más márka elektromos autója érdekel, akkor is keresd a 101 EV Parkot, ahol tudnak segíteni. Megrendelheted tőlük kedvenc autódat, ami akár egy Porsche Taycan is lehet, az is megoldható.

Nyaraláskor, bevásárláskor is? Persze!

Ma már egyre több vállalkozás ébred rá arra, hogy mennyi potenciál van abban, hogy töltési lehetőséget biztosít az elektromos autósok számára. Egy egyre bővülő piacról van szó, ahol az embereknek fontos, hogy lehetőleg holtidőben tudjanak tölteni. Ilyen holtidő lehet az éjszaka, de akár a bevásárlás is. Épp ezért számos bevásárlóközpontnál, nagyobb élelmiszerboltnál, sőt szállodáknál is lehet már tölteni.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását