2024. április 23. - Béla

Adományok családoknak és három iskolának

Növekszik azoknak a száma, akik rákerülnek a családsegítő szolgálatok listáira a járványhelyzet miatt. A család - ha elveszíti egyik kereső tagját -, vagy épp egy tönkrement vállalkozás munka nélkül maradt alkalmazottai nehézségekkel néznek szembe az alapvető élelmiszerek beszerzésével kapcsolatban is.
2021. május 23. vasárnap 10:24 - HírExtra

Egy Pest megyei nagyközségben a készenléti mentők vezetője adományosztást szervezett a héten. Ehhez a Szcientológia önkéntes lelkészeket hívta segítségül, akikkel már korábban is együttműködtek. Legutóbb orvosi eszközökből és fertőtlenítőből álló adományt kaptak a szcientológusoktól, amelyből a helyi iskolákat és háziorvosokat is támogatták.

Miután a mentős megtudta, hogy az önkéntes lelkészek heti rendszerességgel adományoznak tartós élelmiszert, gyümölcsöt és egyéb alapvető dolgokat rászorulóknak, felvette velük a kapcsolatot. Felkereste a helyi önkormányzatot, melynek a családsegítő és gyermekjóléti alapítványa 52 családot gyűjtött össze, akik halmozottan hátrányos helyzetbe kerültek a járvány ideje alatt.

Az önkéntes lelkészek közel két tonna tartós élelmiszerrel, mosószerrel, samponnal és kézfertőtlenítővel érkeztek a helyszínre Budapestről. A sok alapvető élelmiszer (liszt, étolaj, cukor, száraztészta, konzervek) és vegyiáru (mosószer, sampon, kézfertőtlenítő) mellett még több kiló burgonya, egy nagy doboz kakaópor és egy kiló nápolyi is jutott az 52 családnak.

Később a mentős és az önkéntes lelkészek a nagyközségben három iskolának juttattak el összesen 200 kiló almát. A tanárok meghatódva mondták el, hogy a gyerekek az újranyitás óta nem láttak gyümölcsöt az iskolában.

Érdemes megkeresni helyi családsegítő központokat, egyházakat, jótékonysági alapítványokat, ha valaki segíteni szeretne. Nagyon eljött az ideje az előítéletek nélküli összefogásnak, Pünkösd közeledtével ez különösen aktuális.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását