2024. március 28. - Gedeon, Johanna

"A Fidesz egyáltalán nem foglalkozik a megélhetési válság kezelésével"

Gulyás Gergely a megélhetési válsággal kapcsolatban ismét csak arról tudott dicshimnuszokat zengeni, hogy mennyire jól haladnak a bértámogatások kifizetései - írja közleményében az MSZP.
2021. április 8. csütörtök 18:01 - HírExtra

Az MSZP közleménye:

"A miniszter azt azonban már nem említette, hogy a november óta elakadt támogatások utalásait csak sokszori figyelmeztetés után, februártól voltak hajlandók felgyorsítani. Sőt a nagy önfényezés közben amellett a tény mellett is elsiklott, hogy egyébként több tízezer szépségipari vállalkozót kihagytak még ebből a szűkmarkú bértámogatásból is az elmúlt egy hónapban.

A Fidesz úgy tesz, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Továbbra is csak annyival próbálnak megnyugtatni mindenkit, hogy annyi munkahelyet fognak létrehozni, amennyit a koronavírus elpusztít. Sőt, Orbán Viktor még azt is megígérte, hogy a 3 hónapig adható álláskeresési járadék lejárta után mindenkinek lesz munkája. Ezek azonban nem többek hazug kampányszlogeneknél, amit a KSH adatai is megerősítenek: februárban a tavalyihoz képest 104 ezer fővel kevesebb foglalkoztatott volt, a munkanélküliek körében pedig átlagosan 9 hónap volt a munkakeresés időtartama.

Miért nem beszélnek azokról, akik az 50%-os bértámogatásból nem tudnak megélni vagy azokról, akik 3 hónap alatt nem tudnak állást találni és már semmilyen támogatásra sem számíthatnak a kormánytól?

A Fidesz a válság alatt is a munkanélküliek támogatásán spórol, miközben gazdaságvédelemre hivatkozva több ezer milliárdot szór szét az oligarchák támogatásától kezdve a propagandán át a stadionokig.

Az MSZP már a válság kezdete óta azt az álláspontot képviseli, hogy a munkahelyek védelmét, valamint a magyar a kis- és középvállalkozásokat kell támogatni, továbbá a munkájukat elvesztőknek, a fizetéscsökkenést elszenvedőknek azonnali segítséget kell nyújtani.

Az MSZP ezért ismételten felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul intézkedjen és hívjon le 1 milliárd eurót az uniós munkahelyvédelmi program még rendelkezésre álló összegéből a magyar dolgozók és a munkahelyek védelmében és biztosítsa a 80%-os bértámogatást! Továbbá követeljük, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását