2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Tisztességes megélhetést akar az MSZP

Napi 793 millió plusz jut a sportra, miközben 150 ezren élnek máról holnapra állami támogatás nélkül – tisztességes megélhetést most! - írja közleményében az Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese.
2021. március 23. kedd 08:22 - HírExtra

Az MSZP közleménye:

"Az Orbán-féle gazdasági válság- és járványkezelés elmúlt egy évében - az Mfor számításai szerint - több mint 288 milliárd forint pluszt kapott a sport területe. Azaz a Fidesz sportcélokra elköltött napi extra 793 milliót, miközben rekordot döntött az államháztartási hiány és az államadósság, több mint 300 ezer ember keres állást, akiknek közel a fele már semmilyen támogatást sem kap az államtól. A legtragikusabb adat mind közül pedig az, hogy az egészségügy a sportra fordított extra támogatások töredékét, csupán 61 milliárdot kapott, miközben több mint 18 ezren estek áldozatul a vírusnak.

Az elmúlt egy évben annyit biztosan elért - az Eurostat adatai szerint - az Európai Unió legdrágábban működő kormánya, hogy a gazdaság és az egészségügy bedőlése esetén is kiváló állapotban álljanak az üresen kongó sportlétesítmények. Szégyenteljes teljesítmény ez most, amikor mindenki a megélhetése biztosításáért és az egészsége védelméért küzd.

Mégis hogyan lehet az, hogy egy pusztító világjárvány idején több pluszpénz jut stadionokra és sportcsarnokokra, mint az egészségügyre?

Minden forrást, így a Gazdaságvédelmi Alap minden egyes forintját is a válságból való kilábalásra kell fordítani, nem pedig fideszes luxusberuházásokra! Ne a stadionokra szánt összegeket növeljék, hanem a bértámogatás mértékét 80%-ra, valamint az álláskeresési járadék időtartamát 9 hónapra, az összegét pedig minimum 100 ezer forintra!

Az MSZP azt követeli, hogy a válság kezelésére létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból kizárólag a járvány elleni védekezésre, a családokra és a munkahelyek védelmére költsön a kormány!"

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását