2024. március 19. - József, Bánk

Ennyire retteg a Fidesz a fiataloktól?

A jachtozás ellen tiltakozó momentumso fiatalokat gyámhivatali védelembe akarja venni a hatalom - írja közleményében a Momentum.
2021. január 28. csütörtök 10:27 - HírExtra

A Momentum közleménye:

Az elmúlt években a kormánypárti politikusok egyre többször és egyre pofátlanabbul utaznak valamelyik nagyvállalkozó nevén lévő luxus közlekedési eszközön, így lassan már természetesnek tűnik egy-egy újabb helikopterezés, jachtozás vagy éppen az, hogy a NER kedvenc magángépe folyamatosan Magyarország és a Földközi-tenger között ingázik. Pedig ez egy normális demokráciában nem hogy nem természetes, de korrupciós bűncselekmény! 

Erre hívta fel a figyelmet a Momentum ifjúsági szervezete a TizenX még augusztus 27-én, amikor a Külügyminisztérium elé “jachtparkolót fújtak fel.

Ezzel az akcióval kapcsolatban kaptunk ma kézhez egy rendőri határozatot, miszerint "az eljárás alá vontakat figyelmeztetés szankcióban részesítik illetve intézkedést kezdeményeztek a fiatalkorú elkövetők gyámhivatali védelembe helyezése érdekében." 

Ez persze minden jogalapot nélkülöz, a szükséges lépéseket megtesszük!

Ezek alapján kijelenthető: a korrupt fideszes elit már annyira fél az új politikai generációtól, hogy akár fiatalok ellen is gyámhivatali intézkedést kezdeményeznek.

Egy másik “fújós akcióval” kapcsolatban is zajlott nyomozás: a Momentum aktivistái 2019. január 21-én egy festékfújós akcióval fejezték ki tiltakozásukat amiatt, hogy az ügyészség eljárást indított az MTVA székházában jogszerűen tartózkodó országgyűlési képviselők ellen. A tiltakozás jeleként olyan, a kormányt érintő ügyeket festettek fel a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épületének bejárata elé, melyek vizsgálatával az ügyészség egyáltalán nem foglalkozott. Azóta azonban a lemosható festékkel történő politikai véleménynyilvánítás bűnüggyé vált: aktivistáinkat csoportosan, kisebb értékre, politikai véleménynyilvánítás céljából elkövetett rongálással vádolták, és 2020 áprilisában, a pandémia első hulláma alatt személyes kihallgatásra is behívták. A nyomozást végül bűncselekmény elkövetésének hiányában a múlt héten megszűntették. 

A Momentumban és a TizenX-ben természetesen kiállunk egymásért! A Fidesz nem tud minket megfélemlíteni, a jövőben is szembesíteni fogjuk őket az álszent, populista viselkedésükkel és korrupt, szabályokat magukra nem vonatkoztató működésükkel.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását