2021. január 19. - Sára, Márió

Ő lesz az új amerikai védelmi miniszter

Lloyd Austin négycsillagos tábornok nyugállományból kerül a Pentagon élére, az amerikai történelem első fekete bőrű védelmi minisztereként.
2020. december 11. péntek 07:16 - HírExtra

Joe Biden azért választotta a 67 éves katonát, mert tapasztalt a válsághelyzetek kezelésében, és tiszteletnek örvend a fegyveres erők körében – írta a Magyar Békekör az USA leendő védelmi miniszterét bemutató híranyagában.

Barack Obama alelnökeként Biden közvetlen kapcsolatban állt Llloyd Austinnal. Biden felügyelete alá tartozott az iraki hadszíntér, melynek parancsnoka 2010-2011 között Austin tábornok volt. 2012-2013 között az amerikai hadsereg vezérkari főnök-helyetteseként szolgált, 2013-2016 között, nyugállományba helyezéséig a fegyveres erők egyesített vezérkarának (CENTCOM) főnöke volt.

Nyugállományba vonulását követően a walthami (Massachusetts) Rytheon Technologies hadiipari tröszt igazgatótanácsának tagjaként tevékenykedett. A Pentagon egyik legnagyobb beszállítójának számító cég repülőgépmotor gyártással, intelligens légvédelmi és űrvédelmi berendezések előállításával foglalkozik, s a következő jelmondattal hirdeti magát: „Mi nem megjósoljuk a jövőt, hanem megteremtjük”. A cég bevétele 60 milliárd dollárt tett ki 2017-ben.

Tagja a Charlotteban (Észak-Karolina) működő Nucor acélipari korporáció igazgatótanácsának is. Ez a cég az Egyesült Államok legnagyobb acéltermelője. A Nucor bevétele 2019-ben 22,6 milliárd dollár volt.

Lloyd Austin tagja továbbá a dallasi (Texas) székhelyű Tenet Healthcare multinacionális gyógyászati tröszt igazgatótanácsának is. A 113 ezer főt foglalkoztató vállalat kórházi és egészségügyi berendezéseket gyárt, illetve egészségügyi szolgáltatásokat nyújt. A Tenet 2019-ben 18,48 milliárd dollár jövedelmet könyvelt el.

Amerika leendő védelmi miniszterét a mindenkori politikai vezetés iránti lojalitásáról, az elnöki parancs engedelmes végrehajtójaként ismerik.

Forrás: Magyar Békekör
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását