2024. március 19. - József, Bánk

5 szuper tűzifa tároló a kertbe, amit te is könnyedén elkészíthetsz!

Ahogyan az otthonunk belsejét feldobja a kandalló, egy rendezett és ötletes tűzifa tároló a kertünk dísze is lehet. Összegyűjtöttünk pár könnyen megvalósítható ötletet, amit a vénasszonyok nyarának egy napos délutánján könnyen elkészíthetünk.
2020. november 22. vasárnap 14:22 - HírExtra

Mielőtt elkezdenénk: pár tudnivaló a helyes tárolásról 

A tűzifa kültéri tárolásánál fontos, hogy óvjuk a fát a nedvességtől. Erre egy fedett terasz is alkalmas, de készíthetünk fedett tárolót is. Ha a tárolónk nem fedett, egy erős ponyva is alkalmas a tűzifa letakarására. A tároló legyen jól szellőző helyen, illetve a fa ne kerüljön közvetlenül a földre és a falnál is hagyjunk egy kis légrést. Így a tűzifa megfelelően tud száradni és szellőzni, és nem korhad el. Fabrikettet ne tároljunk kültéren! 

Raklap, a sokoldalú: tűzifa tároló egy óra alatt

 

Egy hasonló tárolóhoz mindössze három darab raklapra van szükség. Az egyiket vágjuk félbe, ebből lesznek majd a tároló oldalai. Ezután csavarozzuk össze a részeket és voilá! Kész is a stabil tárolónk! Ha megpakoltuk tűzifával, csak arra figyeljünk, hogy ponyvával fedjük be, így nem éri nedvesség a tűzifát.

Gyönyörű multifunkcionális kerti pad ládákból

 

Könnyedén elkészíthető ez a kerti pad pár fadoboz, deszka és egy kis festék segítségével. Arra mindenképpen figyeljünk, hogy megfelelően erős alapanyagokkal dolgozzunk, hogy elbírja a tüzifa súlyát, és azt is ahogyan ráhuppanunk. Kertbe ideális, és a terasznak nem csak a dísze lehet, de megkönnyíti a tüzelő behordását is. 

Az egyszerű és nagyszerű megoldások kedvelőinek

 

Nincs kedvünk fúrni faragni? Ehhez a pofonegyszerű tárolóhoz mindössze 2 db Kl betontégla és pár deszka szükséges, és máris egy teljesen funkcionális, ugyanakkor jópofa tárolót alkottunk. 

A tűzifa tárolásban is hódítanak a geometrikus alakzatok

 

Ha szeretjük a formabontó megoldásokat, akkor egy kis kreativitással egészen különleges fatárolókat is készíthetünk. Ezesetben sincs szükség semmi extrára, bár kétségtelenül egy kicsit többet kell dolgoznunk, mint az előző tárolóknál. De biztosan megéri majd a plusz munka! A formáknak csak a képzelet szab határt és a modern, dekoratív végeredményre igazán büszkék lehetünki majd! 

Profi nagyméretű tároló pár óra alatt

 

Ha igazán profi megoldást szeretnénk, pár óra alatt építhetünk egy fedett profi tárolót. Ehhez egy kicsit több szerszám és alapanyag szükséges, illetve jól jön egy lelkes segítőtárs is. A végeredmény viszont magáért beszél: a tároló azon kívül, hogy mutatós, akár egy egész télnyi tüzelő tárolására is alkalmas. 

A cikk támogatója a minőségi tűzifa és fabrikett gyártó és forgalmazó, a Fakupac.hu 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását