2022. november 29. - Taksony

Putyin kötötte meg a békét

Orosz közvetítéssel kedden megállapodás született a Hegyi-Karabah-i fegyveres konfliktus befejezéséről Azerbajdzsán és Örményország között – jelentette a Magyar Békekör.
2020. november 10. kedd 10:06 - HírExtra

A szemben álló felek megőrizhetik elfoglalt pozícióikat, és orosz békefenntartó alakulatokat telepítenek a Nagorno-Karabahot Örményországgal összekötő korridorra. Kedden nulla órától teljes fegyvernyugvás lép életbe – jelentette be Putyin orosz elnök.

Az azerbajdzsáni elnök és az örmény miniszterelnök által aláírt megállapodás értelmében kicserélik a hadifoglyokat, és átadják egymásnak az elesettek holttesteit, biztosítják a menekültek hazatérését, és helyreállítják a gazdasági kapcsolatokat és a közlekedést.

A menekültek visszatérését az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának ellenőrzésével hajtják végre.

 "Úgy gondoljuk, hogy az elért megállapodások megteremtik a szükséges feltételeket a Hegyi-Karabah körüli válság hosszú távú és teljes körű rendezéséhez, méltányos alapon, az örmény és az azerbajdzsáni emberek érdekében" - mondta Putyin.

Forrás: Magyar Békekör
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását