2022. december 7. - Ambrus

Indul a dizájner hét

Magyar dizájnerek kisfilmjei és online kiállítások is várják az érdeklődőket a ma kezdődő 17. Budapest Design Week programsorozatában.
2020. október 1. csütörtök 13:02 - HírExtra


A járványhelyzetre való tekintettel az október 18-ig tartó dizájn fesztivál idén hibrid formában jelentkezik, a programok jelentős része az online térben valósul meg. Ebben az évben a körforgásos gazdaság fontosságára hívják fel a figyelmet.     
Videósorozat mutatja be azokat a vállalkozásokat és kezdeményezéseket, amelyeknél stratégiai szerepet játszik a körforgásos gazdaság, de azokat a kreatívipari megoldásokat is megismerhetik az érdeklődők, amelyeket a járványhelyzet hívott életre. A kisfilmek a 3D-s nyomtatóval készült arcvédő pajzsok mellett bemutatják például Mautner Zsófia gasztroblogger és Hitka Viktória grafikus Karantén Kantin szakácskönyvét vagy a Histheory szimulációs társasjátékot.     

A Nyitott Stúdiók programban a műhelyek a saját szervezésű online vagy offline programok mellett a honlapon elérhető, képes cikksorozaton keresztül engednek betekintést a mindennapjaikba. Idén Földi Petra és Botos Balázs műhelytitkait ismerhetik meg az érdeklődők. A Touch Me Not legújabb kollekciója a Prezent shopban mutatkozik be, de online műhelylátogatással is készülnek Bilau Dea és Sáhó András tervezők.       

A Nincs kiszállás! design körforgásban című online kiállítás magyar projekteken keresztül a körkörös gazdasági modellben rejlő lehetőségeket kutatja. Ugyancsak a virtuális térben lesz elérhető Vásárhelyi János bútortervező, a magyar bútorgyártás - azon belül a székgyártás - története egyik legjelesebb tervezőművészének életmű-kiállítása 75 év - 75 szék címmel.     
A Magyar Divat & Design Ügynökség a Budapest Design Week szakmai partnereként rendezi október 8. és 10. között a 360 Design Budapest nevű programsorozatot, amely online és offline kiállításokkal, virtuális sétákkal és tárlatvezetésekkel várja az érdeklődőket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását