2024. április 19. - Emma

A világ 10 leggazdagabb teniszezője

A foci mellett, talán a tenisz a másik sport, amely hihetetlen iramban növekszik, már ami az éves nézettséget illeti. A tenisz nem csupán egy jövedelmező, hanem egy nagyon szórakoztató sport is, amely globális vonzerővel is bír. A cikkben a világ legjobb játékosait ismerheted meg.
2020. szeptember 15. kedd 20:36 - HírExtra

Az első helyen áll Novak Djokovic, egy szerb profi teniszező, aki 1987-ben született. A vagyonát 134 millió dollárra becsülik, így ma ő számít a világ leggazdagabb teniszezőjének. Olyan szponzorok állnak mögötte, mint a Mercedes - Benz, Sergio Tacchini, FitLine. Djokovic eddig hét Australian Open címet és négy Wimbledon címet is nyert. 

A dobogó második fokára Rafael Nadal került, a 123 millió dolláros vagyonával. A spanyol profi teniszező, Spanyolországban született, 1986-ban. Sokak szerint, minden idők legnagyobb teniszezője. 11 French Open címet és két Wimbledon címet tudhat magáénak. Fő szponzorai a Nike, a Kia Motors és a Bacardi. 

Harmadik helyen Roger Federer áll, a 107 millió dolláros vagyonával. Karrierje során 5 US Open, valamint 8 wimbledoni cím jellemzi. Olyan szponzorokkal büszkélkedhet, mint a Nike, a Credit Suisse, a Rolex és a Wilson, de még a Bet 365 is kacsingat felé. 

Negyedik helyet kapta meg Dominic Thiem. Összvagyona majdnem 89 millió dollár. Az osztrák profi teniszező összesen 3 Grand Slam döntőbe jutott be eddigi pályája során.

A tízes lista ötödik helyét birtokolja Serena Williams 61 millió dollárral. A testvérével együtt, már nagyon korán elkezdődött a tenisz iránti szeretete és így a tenisz karrierje is. Hét Australian Open és ugyanennyi wimbledoni címet nyert. Serena Williams jelenleg számos televízió kampányban és reklámban szerepel és olyan támogatók állnak mögötte, mint a Nike, a Wilson, a Hewlett-Packard, a Kraft és a Puma. 

Az orosz profi teniszező, Maria Sarapova 1994 óta él az Egyesült Államokban, és minden idők legjobban fizetett női sportolója. A vagyona 43 millió dollárra tehető, az Unibet bónusz összesítése szerint. 2012-ben megnyerte a French Open-t. Olyan neves szponzorok állnak mögötte, mint a Nike, az Evia, a Head, a Samsung, a Tiffany, a Land Rover. A teniszező saját cukorkáját is a piacra dobta, Sugarpova néven.

Li Na 41 millió dolláros vagyonával a hetedik helyen áll a sorban. A kínai teniszező Wuhanban, Kínában született. Olyan neves cégek Tv reklámjaiban szerepel, mint a Nike, a Visa, a Rolex, a Samsung és a Mercedes-Benz. 

Venus Williams a nyolcadik helyet kapta meg a 38 millió dolláros vagyonával. Az amerikai profi teniszező Kaliforniában született. Nővére, Serena mögött, a második legjobban keresett női sportoló, aki két aranyérmet nyert az olimpián. 

A Skóciából származó brit teniszező, Andy Murray majdnem 34 millió dolláros vagyonra tett szert. A teniszező háromszoros Grand Slam győztes és kétszeres olimpiai bajnok, illetve Davis Cup bajnok és a 2016-os ATP világbajnok győztes. 

Az utolsó helyen David Goffin áll, ugyanis a vagyonát 11 millió dollárra becsülik. A 10. leggazdagabb teniszezője és négy ATP cím tulajdonosa. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását