2024. március 29. - Auguszta

Legyen munka közben is biztonságban a telefonod: ezek az ütésálló tokok megvédik

Az egyik legrosszabb dolog, ami egy okostelefonnal történhet, az az, hogy leejtjük. Attól függően, hogy milyen magasról esett le, milyen felületre, a sérülés és a kár nagysága is különböző lehet. A tuti megoldás a jobb félni, mint megijedni elve alapján egy ütésálló tok beszerzése.
2020. június 23. kedd 08:15 - HírExtra

A hazai online telefontok-piac egyik zászlóshajója az Etuo.hu webáruház. Az Etuót joggal nevezik a telefontokok és telefonos kiegészítők egyik vezető szakáruházának, hiszen több mint 20 féle kategóriában több ezer darab különféle tokot kínál a vásárlóknak. Ebből a fantasztikus választékból most vizsgáljunk meg közelebbről néhány ütésálló telefontokot. 

Bumper tokok

                                                                                                                                               Fotók: Etuo.hu

A telefontokok egyik speciális kategóriáját alkotják a bumper tokok. A bumper tok vagy bumper keret eredetileg egy olyan védőkeretet jelentetett, amely a telefon elő- és hátlapját fedetlenül hagyva az oldalait védi a karcolásoktól és sérülésektől. Tágabb értelemben a bumper tokok közé soroljuk a hátlappal is rendelkező, de a négy oldalán körben szilikonnal, műanyaggal vagy alumíniummal megerősített tokokat is. Az ilyen tokok jóval biztonságosabbak mind a sima telefontokoknál, mind a bumper kereteknél. 

Hatékony védelem a telefonnak, alumínium kerettel

Egy bumper tok időtálló, a fizikai sérülések, ütések, karcolások ellen hatékony védelmet biztosító, exkluzív, merev műanyag vagy alumínium keret, amely business-környezetben is használható. 

Egy alumínium bumper tok önmagában is különleges, dekoratív külsőt kölcsönöz a telefonnak, nem is szólva az olyan minőségi, fém vagy műanyag kerettel ellátott, prémium megjelenést nyújtó szilikonházakról, mint az Ipaky, a Versus vagy a Spingen tokok. A felsorolt gyártók tokjai a kiemelkedő minőségű alapanyagoknak és a magas szintű gyártástechnológiának köszönhetően emellett kiemelkedő védelmet biztosítanak az okostelefonok számára.  

Zsebben hordod a telefonod? Neked való a bumper! 
 

A bumper tok jellegzetessége a megerősített keret, amely a tok hátlapjával együtt hatékonyan védi a telefon oldalait és hátulját a kopások, karcolások és egyéb nemkívánatos deformációk ellen. Ez különösen akkor előnyös, ha valaki sokat hordja a farzsebében vagy egy nagyobb táskában a mobilját. 

Egy bumper keret akkor is jó ötlet, ha a védelem mellett a különleges megjelenés is fontos - úgy, hogy a telefon hátlapját szabadon hagynád. A bumper tok persze fizikai védelem terén nyújtja a legtöbbet. A hátlappal rendelkező, merev műanyag, fém vagy rugalmas szilikon élekkel megerősített bumper tokokban lényegesen nagyobb biztonságban van a telefonod ahhoz képest, mintha csak egy sima tokba bújtatnád. 

További ütésálló telefontokok
 

Panzer Case telefontok (Apple iPhone 8) - fotók: Etuo.hu

Nem csak a telefonok fejlődnek viharos sebességgel, a telefontokok is. A hibrid, “páncél” ütésálló tokok az ütésálló telefontokok legújabb generációját képviselik. 

Különleges gyártási technológiájuknak köszönhetően kiemelkedő védelmet biztosítanak a telefonnak. Megerősített vázzal ellátott hátlapjuk a kemény felületekkel való ütközés, leesés esetén is megvédik a telefont a károsodástól. A megerősített burkolat ugyanakkor egyáltalán nem ormótlan, szinte alig növeli meg a készülék méretét, és a telefon használatát sem nehezíti. Bámulatos, hol tart már a tudomány!

Ha konkrét brandeket veszünk sorra, a Forcell és Ringke márkájú törésbiztos telefontokok például a szegmens prémium kategóriáját képviselik. Az erőteljes fizikai behatások mellett a karcolásoktól és a szennyeződésektől is rendkívül hatékonyan védik a mobilt. A már említett Versus elegáns, az oldalperemeken is megerősített, kétrétegű tokjai pedig átlagon felüli védelmet biztosítanak a leggyakoribb károsodások (kopás, fakulás, karcolások) ellen is. A Versus High Pro Shield telefontokok pedig katonai törésteszteken is kiemelkedő eredményt nyújtottak. Említést érdemelnek a Panzer Case tokok is. 

Egy bónusz tipp: kijelzővédő üvegek és fóliák az Etuo.hu-tól

A kijelzővédő üvegek és fóliák jelentős mértékben képesek növelni a telefon kijelzőjének biztonságát. A kijelzővédő üvegek közül az edzett üvegből készülő típusokat érdemes választani. Ezek nem csak a mély karcolások, kopások, de a repedések ellen is megbízható védelmet nyújtanak. Érdemes olyan kijelzővédőket választani, amelyek oleofób - zsírtaszító bevonattal vannak ellátva. Ezeken a zsíros ujjlenyomatok nem látszanak meg, az esetleges szennyeződésektől pedig könnyű megtisztítani őket. 

A kijelzővédő üvegek ma már rendkívül vékonyak, ha valaki mégis azt szeretné, hogy szinte teljesen észrevehetetlen legyen ez a plusz réteg, válasszon kijelzővédő fóliát. Ezek között is vannak olyanok, amelyek az úgynevezett Mohs-skálán 7H-s keménységgel rendelkeznek, vagyis komoly védelmet nyújtanak nem csak a karcolások, de a törések ellen is. (Összehasonlításul: az edzett üvegek keménysége 9H, az átlagos fóliáké pedig 3H.)

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását