2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Monaco nem csak a milliomosoké

Monaco az egyik olyan hely a világon, ahol az emberek többsége nagy vagyonnal rendelkezik. Azonban nem kell ahhoz gazdagnak lenni, hogy eljuss erre a csodálatos helyre és megnézd Monaco látványosságait, nevezetességeit. Ha még nem voltál Monacóban, akkor olvasd el a cikket, mert most 6 érdekességet tudhatsz meg erről a helyről.
2020. június 8. hétfő 20:29 - HírExtra

Mivel utazhatsz, közlekedhetsz? 

Az egyik legjobb mód Monacóban, ha kipróbálod, milyen is körbejárni a várost. Csodálatos látvány tárul eléd, amikor lepillantasz a mediterrán térségre. Monacóban hajós kiránduláson is részt vehetsz. A legjobb, ha éjszakára iktatod be ezt az utat, mert fantasztikus kilátásban lehet részed, de nem csak ekkor. Csak menj fel a Monacói sziklára és még soha nem tapasztalt élményben lehet részed. Monacóban elektromos kerékpárral is közlekedhetsz, mégpedig ingyen is van erre lehetőséged. 

Hol és mit ehetsz?

Monacóban nagyon sok exkluzív helyen étkezhetsz. Az egyik ilyen étterem az Elsa, amely a Monte Carlo Bay Hotel étterme. Ez az étterem megkapta a Michelin csillagot és itt, csak és kizárólag biogazdálkodásból származó alapanyagokat használnak fel az ételek készítésekor. A Buddha bárban is finom ételeket ehetsz, főleg ha odáig vagy a keleti konyháért. 

Milyen bárokba érdemes betérni? 

Ha ellátogatsz a Monte Carlo Kaszinóba, de nem akarod kísérteni a sorsot, akkor térj be a Kaszinóban található Le Train Bleu bárba, amely úgy néz ki, mint egy vasúti kocsi. Ezzel a múltra emlékeznek, azaz a régi vasút és vasútállomás előtt tisztelegnek, amely a régebbi időkben egészen a kaszinóig szállította az utasokat. Ha szereted a focit, a Slammers a neked való hely. Ebben a kocsmában te magad is szurkolhatsz a kedvenc focicsapatodnak. 

Mit érdemes megnézni? 

A Jardin Exotique egy nagyon szép park, kert, tele szépséges, pozsgás növényekkel. És innen lenyűgöző látványban lehet részed, hiszen megcsodálhatod a mélykék tengert. Ha már Monacóban jársz, akkor nézd meg a monacói hercegi palotát, majd barangolj az óvárosban a szűk kis utcákban. Az óvárosban nem csak történelmi helyszíneket kereshetsz fel, de a tengerparton a Szent Márton kertbe is betérhetsz. 

Miért érdemes itt vásárolni?

Ha szereted a luxus és márkás dolgokat, akkor Monaco számodra a mennyország lesz, hiszen itt adómentesen vásárolhatsz. Talán ez is lehet az oka, hogy sok híresség jár rendszeresen Monacóban luxusholmikat vásárolni. 

Mi vonzza az embereket Monacóba? 

Monacóban évről- évre rengeteg turista fordul meg. A Monte Carlo Kaszinó található meg ebben a városban, amelyben egész Európában híres nyerőgépes játékok találhatók. A helyi lakosok nem játszhatnak itt, és még a királyi család tagjai sem, így óvják a helyi polgárokat a szerencsejáték függőségtől. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását