2024. április 20. - Tivadar

LMP: azonnali nyugdíjemelést!

Azonnali nyugdíjemelést, a nyugdíjasok helyzetének rendezését követeli az LMP társelnöke. Schmuck Erzsébet szerdai online sajtótájékoztatóján azt kérte: ne hagyja a kormány az út szélén a nyugdíjasokat.
2020. május 6. szerda 12:09 - HírExtra

Az idősek helyzete egyre rosszabb - fogalmazott -, miközben a bérek jelentősen növekedtek az elmúlt években, a nyugdíjakat idén is alig emelték.
    
A járadékoknak szerinte követniük kell a bérek emelkedését, ugyanakkor sávosan kell növelni azokat, hogy az idősek közötti egyenlőtlenségek csökkenjenek - szorgalmazta, hozzátéve: a nyugdíjas társadalom kettészakadt. Megjelentek a nyugdíjmilliomosok, miközben 600 ezer idős él kevesebb mint 100 ezer forintból.
    
A nyugdíjprémiumot 3,5 százalék alatti gazdasági növekedés alatt is biztosítsa a kormány, összegét pedig építse be a járadékba, ahogy a rezsiutalványét is! - hangsúlyozta.  
    
Azonnali nyugdíj-kiegészítés kell, ha az infláció mértéke ezt indokolja - sorolta javaslatait, elfogadhatatlannak nevezve, hogy az állam csaknem egy évig használja az idősek pénzét. Márciusban az élelmiszerárak 7,6 százalékkal nőttek, áprilisban a helyzet tovább romlott, ez pedig nagyon messze van a 2,8 százalékos nyugdíjemeléstől - fogalmazott.
    
A minimálnyugdíjat két és félszeresére kell emelni szerinte.
    
Bírálta azt a módot is, ahogyan a kormány vissza kívánja építeni a 13. havi nyugdíjat, mert abból az idősek idén "egy fillért sem látnak", jövőre is csak egy havi járadék negyedét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását